Foto: LHF
Latvijas U-20 hokeja izlase piektdien, 13. decembrī, piedzīvoja pirmo zaudējumu pasaules čempionāta pirmajā divīzijā, kas Kārļa Zirņa vadītajai komandai sarežģī iekļūšanu elitē.

Pirmās divīzijas A grupas ceturtajā spēlē Latvijas izlasi iegāza daudzie noraidījumi, kuru dēļ nācās ar 1:2 (1:1, 0:1, 0:0) piekāpties Austrijai. Lai iekļūtu elites divīzijā, Latvijai pēdējā spēlē jāuzvar Norvēģija, kā arī jācer uz Austrijas klupienu spēlē pret pastarīti Slovēniju.

Pirmā perioda sestajā minūtē Patriks Zabusovs izmantoja pretinieku kļūdu, veicot nomaiņu, un pēc skaista reida izvirzija Latviju vadībā. Pirmā perioda vidū vienas epizodes ietvaros noraidījumus nopelnīja Rūdolfs Polcs un Raivis Ansons, par ko Latvija samaksāja ar vārtu zaudējumu. Lielajā vairākumā pēc ieiešanas zonā uzreiz precīzu metienu izdarīja austrietis Benjamins Baumgartners, panākot 1:1.

Otrajā periodā Latvijas jaunie hokejisti nopelnīja sešus noraidījumus, bet liktenīgs bija pirmais trešdaļas sākumā, ko izmantoja Luiss Lindners.

Pēdējā trešdaļā Latvijas centieni bija nesekmīgi, turklāt mača beigās Latvijas komandu atkal iegāza disciplīnas trūkums.

Visā mačā Latvijas hokejisti nopelnīja 60 soda minūtes, no kurām 40 bija par disciplinārajiem pārkāpumiem. Jau pēc spēles beigām par tiesnešu apvainošanu 20 minūšu sodu saņēma Latvijas izlases kapteinis Deniss Fjodorovs, nepilnas trīs minūtes pirms mačā beigām 10 minūšu sodu par tiesnešu apvainošanu saņēma Latvijas izlases vārtsargs Jānis Voris, bet Kristaps Skrastiņš saņēma 2+10 minūšu sodu par pretinieka grūdienu uz apmali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!