Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase otrdien Minskā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra otrajā spēlē ar rezultātu 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pagarinājumā pārspēja mājinieci Baltkrieviju, pēc diviem dueļiem ieņemot līderpozīciju grupā.

Pamatlaikā Latvijas izlases labā vārtus guva Gļebs Prohorenkovs un Patriks Zabusovs, bet pagarinājumā uzvaru izrāva Jānis Švanenbergs. Latvijas izlasē par labāko tika atzīts Prohorenkovs.

Spēles pirmajās minūtēs abas komandas apmainījās noraidījumiem, taču Latvija savu mazākumu neizturēja. Mača septītajā minūtē latviešus pārspēja Aleksejs Kotelovskis, kurš vairākumā pretī vārtiem saņēma ripu un trieca to tīklā. Perioda turpinājumā baltkrievi ieraidīja vēl vienu ripu Latvijas vārtos, taču pirms tam bija pārkāpums pret vārtsargu Jāni Vori. Latvijas hokejisti pirmajā trešdaļā pamanījās neizmantot trīs vairākumus.

Otrā perioda septītajā minūtē turnīra saimniekiem bija lieliska iespēja dubultot savu pārsvaru, taču baltkrievi neizmantoja izgājienu divatā pret Vori, vārtsargam kārtējo reizi glābjot Latviju. Nepilnas sešarpus minūtes pirms trešdaļas beigām ripa ielidoja latviešu vārtos, taču tika konstatēta pretinieku spēle ar augsti paceltu nūju, līdz ar to baltkrieviem netika ieskaitīts jau otrais vārtu guvums.

Trešā perioda piektajā minūtē Latvija beidzot izlīdzināja rezultātu, Ņikitas Mateiko metienu no zilās līnijas vārtu priekša pielabojot Prohorenkovam. Vēl pēc nepilnām divarpus minūtēm latvieši jau pārņēma vadību. Mājinieki bija pasīvi aizsardzībā, kā rezultātā ripa nonāca pie nepieskatītā Zabusova, kurš no tuvas distances raidīja ripu caur Baltkrievijas vārtsarga kājsargiem.

Mača pamatlaika noslēdzošās trešdaļas otrajā pusē Baltkrievija divas reizes spēlēja vairākumā, kā rezultātā divas minūtes un desmit sekundes pirms finālsvilpes Kotelovskis ar metienu no zilās līnijas panāca 2:2, ripai tīklā ielidojot no Latvijas hokejista. Mačs turpinājās pagarinājumā, kurā pēc Ernesta Ošenieka tālas piespēles Švanenbergs nonāca viens pret vārtsargu, latvietim papildlaika 13.sekundē izraujot uzvaru.

Pirms tam Dānija ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Slovēniju, bet Austrija ar 5:2 (1:2, 0:0, 4:0) guva virsroku pār Norvēģiju.

Grupā pēc divām spēlēm līdere ar pieciem punktiem ir Latvija, četri punkti ir Baltkrievijai, pa trim punktiem ir Austrijai un Norvēģijai, divus guvusi Dānija, bet vienu - Slovēnija.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā norisināsies līdz svētdienai. Ceturtdien Latvijai paredzēta spēle ar Slovēniju, piektdien - ar Austriju un svētdien - ar Norvēģiju.

Pirmajā cīņā pirmdien Latvija ar 3:0 apspēlēja Dāniju, bet Baltkrievija ar 4:3 pieveica Austriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!