Foto: F64
Latvijas U-20 hokeja izlase Austrijā notiekošā Četru nāciju turnīra mačā piektdien zaudēja Dānijas vienaudžiem.

Latvija piekāpās ar rezultātu 1:2 (0:1, 1:0, 0:1).

Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva Vladislavs Vulkanovs.

Dāņi jau pēc nospēlētām 77 sekundēm atklāja cīņas rezultātu. Izlīdzinājumu Latvijas hokejisti panāca vien trīs minūtes pirms otrās trešdaļas beigām, kad Vulkanovs ar metienu no vārtu priekšas realizēja vairākumu.

Trešajā trešdaļā, kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas mazāk nekā trīs minūtes, viesi vēlreiz izvirzījās vadībā. Lai gan pēdējās sekundēs Latvijas jaunie hokejisti aktīvi cīnījās pie dāņu vārtiem, tomēr neizšķirtu viņi panākt nespēja, tādējādi tika piedzīvots zaudējums ar 1:2.

Jau ziņots, ka turnīra pirmajā spēlē Latvija ar 1:4 piekāpās Baltkrievijai.

Šī turnīra noslēdzošajā mačā Latvija sestdien sacentīsies ar Austriju.

Tā kā Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Ēriks Miļuns šobrīd ir aizņemts darbā ar pieaugušo komandu, viņa vietā komandu vada U-18 valstsvienības galvenais treneris Igors Smirnovs, kuram asistē Juris Opuļskis un Aigars Razgals.

Izlases pamatsastāvu šajā turnīrā veido 1998.gadā dzimuši puiši jeb tādi, kas ir gadu jaunāki par pašreizējo U-20 vecumu. No U-18 vecuma komandā iekļauti divi hokejisti.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 hokeja izlasei 7. un 8.decembrī Rīgā paredzētas divas pārbaudes spēles ar Kazahstānas vienaudžiem. Savukārt vēl divas pārbaudes spēles pirms pasaules čempionāta tiks aizvadītas Kanādā, kad Miļuna vadītā komanda sacentīsies ar Dānijas izlasi un Kanādas U-20 klubu izlasi.

2017.gada pasaules U-20 čempionāts no 26.decembra līdz 5.janvārim norisināsies Kanādas pilsētās Toronto un Monreālā. Latvijas komandas pretinieki Toronto apakšgrupā būs Kanādas, ASV, Krievijas un Slovākijas vienības. Otrajā apakšgrupā savā starpā sacentīsies Somijas, Zviedrijas, Čehijas, Šveices un Dānijas U-18 izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!