Gatavojoties pasaules čempionātam pirmās divīzijas A grupā, Latvijas U-20 hokeja izlase trešdien Francijas kalnu pilsētiņā Meribelā ar 4:2 (2:0, 1:0, 1:2) pirmajā pārbaudes mačā uzveica Francijas vienaudžus.

Ar precīziem metieniem uzvarētāju rindās izcēlās Renārs Krastenbergs, Roberts Kaļķis un Aleksejs Popovs.

Pirmo trešdaļu galvenā trenera Kārļa Zirņa padotie iesāka ļoti veiksmīgi un pēc nospēlētajām 20 minūtēm atradās vadībā ar 2:0. Otrajā periodā Alekejs Popovs ar spēcīgu metienu palielināja pārsvaru, panākot jau 3:0.

Noslēdzošajās 20 minūtēs francūži samazināja rezultātu līdz minimumam - 2:3, bet Daniels Bērziņš guva ceturtos vārtus Latvijas komandas labā, pieliekot punktu šai spēlei.

Latvijas izlases vārtus šajā duelī sargāja HK "Rīga" vārtsargs Jānis Voris.

Sestdien Latvijas U20 izlasei paredzēts duelis ar Kazahstānas komandu.

Kārļa Zirņa rīcībā Francijā ir 15 uzbrucēji, deviņi aizsargi un divi vārtsargi; pagaidām nav skaidrības par vārtsarga Mareka Egīla Mitena pievienošanos izlasei. Tāpat komandas rindas vēl var pastiprināt Erlends Kļaviņš, kurš neliela savainojuma dēļ turpina gatavoties Rīgā.

Gatavojoties pasaules čempionātam Francijā, Latvijas izlases spēlētāji šā gada maijā piedalījās Melnās jūras kausā Sočos, jūlijā aizvadīja treniņnometni Brocēnos un Rīgā, kā arī novembra beigās startēja turnīrā Ventspilī.

Latvijas izlase pasaules čempionāta pirmajā divīzijā A grupā spēlēs kopā ar Kazahstānu, Vāciju, Austriju, Ungāriju un mājiniekiem Franciju.

2018. gada pasaules čempionāts risināsies no 10. līdz 16. decembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!