Latvijas hokeja U-20 izlase aizvadītajā nedēļas nogalē ceturto reizi vēsturē izcīnīja ceļazīmi uz elites divīziju. Komandas ģenerālmenedžeris Juris Štāls uzsvēra, ka panākuma pamatā bija visas komandas stabilais sniegums, kas neļāva pretiniekiem viņus atšifrēt

"Jau darba sākumā sapratu, ka materiāls ir labs un tas viesa optimismu. Tomēr dzīvē visādi gadās, neteikšu, ka bijām galvenie favorīti uzvarai turnīrā. Panākumu pamatā bija veiksmīga sagatavošanās pirms čempionāta un komandas saliedētība. Bijām gatavi visiem pārbaudījumiem un pavērsieniem," stāstīja Štāls, kurš citēts viņa pārstāvētā kluba "Kurbads" preses paziņojumā. "Liels prieks, ka visi spēlētāji un virknējumi nesa pienesumu - vienā spēlē lieliski nospēlēja līderu maiņas, otrā rezultātu veidoja cits piecinieks. Pretiniekiem bija grūti atšifrēt mūs, izdomāt veidu kā apspēlēt. Jebkura maiņa varēja būt līderi attiecīgā spēlē."

"Kopumā uzvaru uzskatu par lielu panākumu, jo iekļūšana junioru augstākajā divīzijā nozīmē būt pasaules 10 labāko komandu skaitā. Ja augstākajā divīzijā mēs spēlētu šogad, domāju varētu "iekost" Šveices vai Slovākijas izlasēm, katrā ziņā būtu interesanti. 1996. un 1997. gadā mums ir ļoti perspektīvi puiši. Divpadsmit no pašreizējā sastāva būs arī izlases kandidāti nākamgad," sacīja Latvijas U-20 izlases ģenerālmenedžeris.

Pirms došanās uz turnīru vairāki pauda neizpratni par to, kāpēc izlases sastāvā nav iekļauts Roberts Locāns, kurš šosezon spēlējis Rīgas "Dinamo" komandā.

"Pirms pārbaudes turnīra Baltkrievijā zinājām, ka viņš ir individuāli spēcīgs un tehnisks hokejists. No personiskās pieredzes mani māca bažas, jo Robertam bija ļoti niecīga spēļu prakse "Dinamo" komandas sastāvā un maz spēles HK "Rīga". Turnīrs Grodņā izlases vadībai parādīja, ka citi spēlētāji tajā brīdī ir viņam priekšā, neredzējām arī iespējas citās maiņās. Arī spēles HK "Rīga" sastāvā pēc turnīra mūsu viedokli nemainīja," atklāja Štāls.

Tāpat Štāls piebilda, ka šoreiz Latvijas izlasei bija ļoti pateicīgs grafiks, kas palīdzēja uzvarēt pretiniekus.

"Turnīra gaitā aprunājos ar pārējo izlašu menedžeriem. Austrijai un Kazahstānai bija minimālie mērķi - noturēties grupā, tomēr komandas parādīja labu sniegumu un apetīte radās ēdot. Austrijai pirms pēdējās kārtas bija pat reālas iespējas izcīnīt 1. vietu grupā," sacīja bijušais Latvijas izlases spēlētājs. "Vācieši un norvēģi spēlēja ar domu par ceļazīmi. Spēlē ar Norvēģiju uzvarēt varēja jebkura komanda. Vēlos uzteikt labu pašatdevi aizsardzībā un komandas vienotību. Pret Vāciju mums palīdzēja, ka iepriekšējā vakarā austrieši vāciešus bija nodzenājuši. Varēja just, ka dažbrīd viņiem pietrūkst benzīna. Nospiedām viņus. Šoreiz turnīra reglaments nospēlēja mums par labu - bijām vairāk atpūtušies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!