Foto: RIA Novosti/Scanpix

Leģendārais krievu hokeja speciālists Viktors Tihonovs slimības dēļ vairs nevar pastaigāt, un viņš šobrīd savās mājās iziet ārstēšanās kursu, Krievijas medijiem atklājusi Tihonova sieva Tatjana.

"Viņš bija slimnīcā, bet no 24.septembra ārstējas mājās. Viņš ārstējas, bet nevar pastaigāt. Palīdzība no citiem nav vajadzīga, viss iespējamais jau ir izdarīts. Viņam izrakstīti medikamenti, kas jālieto līdz 22.novembrim," skaidroja slavenā speciālista sieva.

Pašreiz 84 gadus vecais Tihonovs savā trenera karjerā vadījis Latvijas klubu Rīgas "Dinamo". Rīgas "Dinamo" viņš sāka trenēt 1968.gadā, un tobrīd komanda spēlēja PSRS hokeja līgas trešajā divīzijā. Piecu sezonu laikā Rīgas klubs nokļuva PSRS Augstākajā divīzijā. Tihonovs Rīgā strādāja līdz pat 1977. gadam, kad kļuva vienlaicīgi gan par PSRS izlases, gan Maskavas CSKA galveno treneri. Savu trenera karjeru viņš noslēdza 2004.gadā. Viņš kā galvenais treneris izcīnījis trīs olimpiskās zelta medaļas, kā arī deviņas reizes kļuvis par pasaules čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!