Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Leģendārais uzrucējs Jaromirs Jāgrs svētdien rezultatīvi atgriezās profesionālajā hokejā, Čehijas Ekstralīgas mačā izpildot divas rezultatīvas piespēles.

Jāgrs nebija spēlējis kopš pavasara un svētdien pirmo reizi sezonā devās pašam piederošās Kladno "Rytīrži" komandas sastāvā, ko pārstāv arī latviešu aizsargi Oskars Cibuļskis un Kristaps Sotnieks. Kaut arī komanda ar 3:7 (1:2, 1:2, 1:3) viesos piekāpās Latvijas izlases aizsarga Uvja Balinska pārstāvētajai Liberecas "Bīlī Tygrži", Jāgrs pamanījās veikt divas rezultatīvas piespēles otro un trešo vārtu guvumos. Uzbrucējs laukumā pavadīja 15 minūtes, no kurām gandrīz četras - vairākumā.

Uzvarētāju labā vienus vārtus iemeta Balinskis.

Kladno klubu gan šobrīd skārusi vīrusa epidēmija, un Jāgra spēlēšana iepriekš nebija plānota, taču viņam bija jādodas laukumā, jo to nevar darīt vairāki citi hokejisti. Uzbrucējs līdz ar to uzsācis savas profesionālās karjeras 35. sezonu.

Pagājušajā sezonā Jāgrs Ekstralīgā kopumā aizvadīja 48 mačus, kuros atzīmējās ar 21 (8+13) rezultativitātes punktu.

Jāgrs savas karjeras laikā izcīnījis divus Stenlija kausus un divreiz triumfējis pasaules čempionātā, bet Kladno klubā viņš spēlē kopš 2018. gada. Čehs ar 1921 (766+1155) rezultativitātes punktiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL) ir visu laiku otrais rezultatīvākais hokejists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!