Foto: F64
Latvijas hokeja federācija (LHF) lēmuma pieņemšanu par Latvijas izlases treneru sastāvu trešdien nolēma atlikt uz nākamo valdes sēdi augustā, vēsta LHF.

Atgādinām, ka LHF prezidentam Kirovam Lipmanam esot alternatīva pašreizējam galvenajam trenerim Tedam Nolanam, jo viņš divus gadus pēc kārtas ar komandu nav izpildījis izvirzīto uzdevumu. Trešdien notika LHF valdes sēde, kurā konkrēts lēmums par turpmāko valstsvienības treneru sastāvu netika pieņemts. LHF valde izlēma Latvijas hokeja izlases treneru sastāva apstiprināšanu atlikt uz nākamo valdes sēdi, kas notiks augustā.

Tāpat par pagājušo pasaules čempionātu hokejā LHF valdei atskaitījās Latvijas izlases treneris Artūrs Irbe un LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks. Valde tika informēta, ka kopš sezonas sākuma dažādos turnīros un pārbaudes spēlēs izlases rindās tika iesaistīti 44 spēlētāji, no kuriem tika izveidota komanda pasaules čempionātam.

Baldonieks atzina, ka neskatoties uz to, ka komandā bija četri debitanti, nospēlēts ir cienīgi: "Kaut arī zaudējām pirmās spēles, turnīrā kopumā nospēlējām cienīgi. Labi nospēlēja pirmā maiņa. Debitanti Gudļevskis un Girgensons deva lielu ieguldījumu un nepievīla. Jāatzīmē, ka kolektīvs pēc zaudētās spēles pret Austriju kļuva ciešāk un saliedētāks."

"Turnīrā spēlēja visi tie hokejisti, kuri patiešām vēlējās spēlēt un pārstāvēt valsti. Čempionāta laikā visi spēlētāji progresēja, komandā tika izveidota identitāte. Mums bija otrā jaunākā komanda, kurai vēl ir kur augt," sacīja Irbe, kurš arī piebilda, ka LHF nodrošināja visu nepieciešamo, lai sagatavotos čempionātam.

Atgādinām, ka Latvijas izlase pasaules čempionātā ierindojās 11.pozīcijā, bet uzdevums bija iekļūt labāko astotniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!