Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) nolēmusi nesodīt HS "Rīga" ar zaudējumu regulārā čempionāta pēdējā spēlē, informē LHF. Pagaidām hokeja vadība vēl neziņo, kāds būs Latvijas čempionāta iznākums, ņemot vērā, ka izslēgšanas turnīra spēles ir atceltas.

Sestdien bija jānotiek regulārās sezonas pēdējai spēlei starp HS "Rīga" un debitanti "Olimp". "HS Rīga" uz spēli neieradās, jo to liedza valstī ieviestā ārkārtējā situācija.

"Pamatojoties uz LHF DSN 19. un 26. punktiem, kā arī attiecīgajā situācijā valstī un pašvaldībās noteiktajiem ierobežojumiem, atzīt "HS Rīga" neierašanos uz spēli kā "force majeur" apstākļu rezultātu, tādējādi spēli atzīt kā nenotikušu jeb atceltu," teikts LHF Disciplināro lietu komisijas paziņojumā.

Tādējādi HS "Rīga" netiek ieskaitīts zaudējums, bet "Olimp" netiek pie uzvaras. Tas arī sarežģī situāciju ar Latvijas čempiona noteikšanu, jo LHF jau ir atcēlusi izslēgšanas turnīra norisi. Pēc regulārās sezonas noslēguma šobrīd pirmajā vietā ir "Kurbads", kuram 35 spēlēs ir 56 punkti. Tikai divi punkti mazāk 34 spēlēs ir "Olimp", kuri gadījumā, ja HS "Rīga" būtu ieskaitīts zaudējums, kļūtu par regulārās sezonas uzvarētājiem.

Kā sarunā ar LTV norādījis LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, lēmumu par Latvijas čempionāta galējo iznākumu jāpieņem būs LHF valdei un tas varētu notikt nākamnedēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!