Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) atguvusi sabiedriskā labuma organizācijas statusu, liecina LHF paziņojums sociālajā tīklā "Twitter".

Jau vēstīts, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) jūlijā atņēma sabiedriskā labuma organizācijas statusu, pamatojoties uz Sabiedriskā labuma organizācijas likumā ietverto nosacījumu neievērošanu, taču atteicās atklāt, par kādiem pārkāpumiem šis sods piespriests. Tomēr tagad visas formalitātes izdevies nokārtot.

"Pateicoties Valsts ieņēmuma dienesta (VID) operatīvajam atbalstam, LHF veiksmīgi novērsa visas tehniskās nianses un sakārtoja nepieciešamo dokumentāciju," teikts LHF paziņojumā.

Ziedojot organizācijai, kurai ir piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss, var piemērot nodokļu atlaides, tāpēc LHF bija svarīgi pēc iespējas ātrāk atgūt šo statusu. Šoreiz VID nāca pretī LHF, jo likums paredz, ka šo statusu var atgūt ne agrāk kā gadu pēc dienas, kad stājies spēkā lēmums par sabiedriskā labuma organizācijas statusa atņemšanu

Kā iepriekš portālam "Delfi" skaidrija LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, tad VID sodu piemēroja par nepilnīgu gada pārskata iesniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!