Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) Disciplinārā komisija piespriedusi piecu spēļu diskvalifikāciju valsts čempiones "Mogo" aizsargam Andrejam Lavrenovam, kurš arī iepriekš izcēlies ar incidentiem laukumā un ārpus tā.

Lavrenovam piecu spēļu diskvalifikācija uz virslīgas un Latvijas kausa spēlēm piemērota par speršanu pretiniekam 16. janvāra spēlē pret "Liepāju", kurā ar 8:1 pārāks bija Rīgas klubs.

Atkārtota pārkāpuma gadījumā Lavrenovs saņems diskvalifikāciju līdz sezonas beigām.

Tādējādi Lavrenovs laukumā varēs atgriezties vien februāra beigās, turklāt viņš nevarēs palīdzēt "Mogo" vienībai 4. februārī paredzētajā Latvijas kausa finālā.

Kā zināms, Lavrenovs bēdīgi slavens kļuva, kad 2007. gada sezonas finālsērijas trešajā spēlē viņš, pārstāvot ASK/"Ogre" komandu, iesita ar nūju pa galvu "Rīgas 2000" spēlētājam Raimondam Daņiļičam. Šis incidents izraisīja masveida kautiņu.

Pēc notikušā Lavrenovam tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija, bet 2010. gada novembrī viņš saņēma arī piecu spēļu diskvalifikāciju par sitienu pretinieku komandas spēlētājam gaitenī.

Lavrenovs šosezon "Mogo" rindās Latvijas virslīgā aizvadījis 20 cīņas, kuru laikā guvis divus vārtus un izdarījis septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnījis 69 soda minūtes.

Ar 46 punktiem 21 spēlē "Mogo" ieņem otro vietu kopvērtējuma tabulā, no līderes "Liepājas" atpaliekot par diviem punktiem.

Hokeja klubs "Mogo" tika izveidots 2014. gada augustā, lai piedalītos Latvijas čempionāta virslīgā. Jau savā pirmajā sezonā klubs izpildīja galveno komandas mērķi - vienība izcīnīja Latvijas čempionu titulu, finālsērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspējot Ogres "Kurbadu".

Šajā sezonā "Mogo" ne tikai spēlē Latvijas virslīgā, bet arī kā čempione pārstāvēja valsti Kontinentālā kausa izcīņā, kur sasniedza trešo kārtu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!