Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijai (LHF) tuvākajā laikā jāsagatavo oficiāla vēstule, kas kopā ar detalizēti sagatavotiem hokeja čempionāta organizēšanas izdevumu aprēķiniem jāiesniedz Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), lai iegūtu nepieciešamo finansējumu čempionāta organizēšanai.

Savukārt IZM pēc dokumentu izvērtēšanas gatavos dokumentus jautājuma izskatīšanai Ministru kabinetā.

Ceturtdien Ministru kabinetā notika 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem rīcības komitejas sēde, kuras laikā LHF pārstāvji informēja par to, kā norit gatavošanās čempionātam. Turpretī Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" pārstāvji pastāstīja par hokeja treniņu halles būvniecību.

Ministrijā stāstīja, ka rīcības komitejas tikšanās laikā LHF pārstāvji norādīja, ka, gatavojoties šim pasākumam, jau ieguldīti un būs nepieciešami arī turpmāk ievērojami finanšu resursi, tādēļ tika lūgts atbalsts no valsts budžeta, kas segtu vismaz daļu esošo un gaidāmo nepieciešamību. Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" vadība informēja par progresu saistībā ar ledus halles ar diviem ledus laukumiem projektēšanu un būvniecību.

2021.gada Pasaules čempionāts hokejā vīriešiem notiks no 7.maija līdz 23.maijam Rīgā un Minskā. Rīgā norisināsies 30 spēles, uz kurām plānots pulcināt ap 175 000 līdzjutēju, kā arī vairāk nekā 200 žurnālistu no vietējiem un starptautiskajiem medijiem.

Valdība šonedēļ atbalstīja 362 000 eiro piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem virknei dažādu sporta federāciju.

Tostarp 183 268 eiro piešķirti Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pusgada kongresa izmaksu segšanai saistībā ar 2021.gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanu. Savukārt LHF piešķirti 78 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!