Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" neslēpa pārsteigumu par izlases uzbrucēja Mika Indraša pievienošanos Krievijas klubam Maskavas "Spartak", taču vienlaikus piebilda, ka tas neesot nokritis kā negaidīts sniegs uz galvas.

Trešdienas vakarā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda "Spartak" izziņoja Indraša pievienošanos tās rindām, kas Latvijas sabiedrībā, ņemot vērā Krievijas okupantu izdarības Ukrainā, izsauca plašu sašutumu. Šāds hokejista solis arī nozīmē, ka viņam būs liegta iespēja spēlēt Latvijas izlasē – tā paredz pavasarī veiktās izmaiņas sporta likumā, kas attiecināmas uz sportistiem, kuri nolēmuši sacensties Krievijā vai Baltkrievijā.

"Ziņa [par Indraša pievienošanos "Spartak"] man un visiem, kuri to uzzināja, bija gana liels pārsteigums. No manas puses šobrīd sniegt plašākus komentārus būtu pāragri," norādīja Pļāvējs, kurš piebilda, ka trešdienas laikā viņam Indraši sazvanīt un tādējādi noskaidrot reālo situāciju neesot izdevies.

Pļāvējs akcentēja, ka Indraša došanās uz Krieviju vēl jo vairāk pārsteidzoša bija pēc abu nesenās sarunas, kurā tieši esot apspriests šis jautājums. Tomēr LHF pārstāvis atzina, ka šādi jaunumi neesot nokrituši kā negaidīts sniegs uz galvas.

Pasaules čempionāta sagatavošanās laikā federācijā ar hokejistiem runāts par riskiem, tostarp morāliem apsvērumiem, kādi var sekot pēc pārcelšanās uz Krieviju. "Vairāki puiši paši ir uzdevuši jautājumus. Šīs lietas ir aprunātas, un katrs indivīds apzinās sekas, ar kurām var nākties sadzīvot gadījumā, ja šāds lēmums tiek pieņemts."

"Ja vakardien izskanējušais fakts rezultēsies ar reāliem darbiem, Mika dalība Latvijas izlasē nebūs pieļaujama. Šobrīd izmaiņas sporta likumā nenosaka termiņu, kādā šie noteikumi ir spēkā, tā kā šobrīd tas ir lēmums, kam nav beigu datuma," uzsvēra Pļāvējs.

Izskanējusi neoficiāla informācija, ka arī Latvijas izlases aizsargs Jānis Jaks varētu atgriezties KHL un turpināt spēlēt "Sochi" klubā. Federācijā vēl neesot apspriests jautājums, kādas sankcijas varētu sekot no tās puses, ja hokejisti izvēlas doties uz okupantu līgu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!