Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) apstiprinājusi Latvijas izlases uzbrucēja Mika Indraša pāreju uz Vācijas klubu Šveningenes "Wild Wings", bet neviens cits klubs viņa pāreju nav pieprasījis, portālam "Delfi" skaidroja LHF ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Jūnija beigās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Spartak" paziņoja par līguma noslēgšanu ar Indraši, kas izraisīja sašutuma vilni Latvijas sabiedrībā. Indrašis pēc "Spartak" paziņojuma nedēļu klusēja, pēc tam sociālajos tīklos paziņojot, ka viņam neesot "uz rokām spēkā esoša līguma ar Krievijas klubu". Kā zināms, pēc diktatora Vladimira Putina uzsāktā Krievijas armijas brutālā iebrukuma Ukrainā Latvijas sportistiem ir liegts doties peļņā uz Krieviju, un šī norma ir iestrādāta Sporta likumā.

Vēlāk LHF paziņoja, ka tā apstiprinājusi hokejista pāreju uz citu klubu, konkrēti to nenosaucot, tomēr līdz pat šai nedēļai neviens klubs, izņemot "Spartak", neziņoja par sadarbību ar Indraši. Pirmdien "Wild Wings" paziņoja par līgumu ar Indraši, par ko neapmierinātību pauda "Spartak", solot cīnīties par savām tiesībām. Maskavas klubs portālam "Delfi" sīkāk nevēlējās komentēt situāciju ap Indraši un neatbildēja, vai ir pieprasīta Indraša pāreja, vai līgums ir reģistrēts IIHF un kas ir veicis pārrunas Indraša vārdā.

"LHF ir saņēmusi Mika Indraša pārejas pieprasījumu tikai no Vācijas kluba. Esam to apstiprinājuši IIHF sistēmā. Pieprasītā pāreja bija korekta, likuma un mums saistošo noteikumu ietvaros," skaidro Pļāvējs. "Ar IIHF pārstāvjiem esam pārrunājuši sportista situāciju kā arī dalījušies ar visu mūsu rīcībā esošo informāciju, tāpat arī esam skaidrojuši grozījumus, kas veikti Sporta likumā."

Pļāvējs apliecina, ka LHF ir tikusies ar pašu hokejistu un sportista skaidrojums "sakrīt ar viņa publikāciju viņa sociālajā vietnē "Instagram", proti, ka Indrašim nav spēkā esoša līguma ar konkrēto klubu ("Spartak") un spēlētājs nav piekritis spēlēt Krievijā".

"Kas attiecas uz sportista interešu aizstāvību – jāsaka, ka no federācijas puses esam izdarījuši visu, kas bijis mūsu spēkos – sākot ar pārrunām ar sportistu un beidzot jau ar komunikāciju ar Starptautisko Ledus Hokeja federāciju. Jāsaka, ka šobrīd visu esam izdarījuši korekti un ja starp Miku un Krievijas klubu tiešām pastāv kādas līgumiskās saistības, par kurām mēs neesam informēti, tad šāds jautājums juridiski būtu jārisina tā, kā to nosaka likums," piebilst Pļāvējs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!