Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ceturtdien notikušā sanāksmē informēja Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) par līdzekļiem, kuri organizācijai būs nepieciešami no 2020. gada valsts budžeta, lai sarīkotu 2021. gada pasaules čempionātu hokejā, ziņo IZM.

"Latvija atbildīgi gatavojas 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem norisei Rīgā. Iesaistītās organizācijas un sagatavošanās darbi vieš pārliecību, ka nākamgad Latvijā gaidāmi lieliski hokeja svētki gan līdzjutējiem, gan arī pašiem spēlētājiem," tā ceturtdien atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, vadot Rīcības komitejas sēdi 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanas uzraudzībai.

2020. gada 9. janvāra Rīcības komitejas sēdē tika pārrunāta aktuālā informācija saistībā ar 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanu un treniņu halles būvniecības procesa progresu Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions" teritorijā.

Arī 2020. gadā no valsts budžeta plānots piešķirt līdzekļus pasaules čempionāta sagatavošanas izmaksu segšanai, un ceturtdien sanāksmes laikā Latvijas Hokeja federācija informēja par veicamajiem sagatavošanās darbiem un to provizoriskajām izmaksām. Tās tiks iekļautas vēstulē Izglītības un zinātnes ministrijai un ņemtas vērā, plānojot valsts budžeta līdzekļu sadali valsts nozīmes sporta pasākumiem 2020. un 2021. gadā.

Jau ziņots, ka IZM decembrī biedrībai "Latvijas Hokeja federācija" piešķīra 150 000 eiro, lai segtu izdevumus, kas saistīti ar 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem organizēšanas sagatavošanu. Savukārt novembrī valdība atbalstīja 183 268 eiro piešķiršanu Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pusgada kongresa izmaksu segšanai saistībā ar šī paša čempionāta organizēšanu.

Arī Daugavas stadiona hokeja treniņu ledus halles būvniecības process norit saskaņā ar grafiku. Būvprojekta saskaņošanai un būvatļaujas saņemšanai jānotiek līdz šā gada 17. martam, savukārt būvdarbi jāpabeidz līdz 2021. gada 17. martam. Jau šobrīd būvprojekta gatavība ir 90% un drīzumā tas tiks iesniegts Rīgas Būvvaldē būvatļaujas saņemšanai.

2017. gada 19. maijā Starptautiskās Ledus hokeja federācijas gadskārtējā kongresa balsojumā tika nolemts, ka 2021. gadā pasaules čempionāts hokejā vīriešiem norisināsies Baltkrievijā (Minskā) un Latvijā (Rīgā). Čempionāta ietvaros Rīgā norisināsies grupu turnīrs un divas ceturtdaļfināla spēles.

Pasaules čempionāta hokejā Rīcības komitejas darbības mērķis ir sekmēt valsts pārvaldes sadarbību ar 2021. gada pasaules čempionāta hokejā vīriešiem rīkotājiem. Tāpat svarīgi nodrošināt regulāru informācijas apmaiņu par čempionāta sagatavošanas gaitu, ņemot vērā, ka pasākuma mērogs ir starptautisks un nepieciešama cieša sadarbība ar čempionāta organizētājiem Baltkrievijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!