Foto: F64

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) kongress piektdien iesākās ar jucekli, jo neizdevās ievēlēt ne vadītāju, ne protokolētāju, turklāt jau nepilnu pusstundu pēc kongresa sākuma tika izsludināts pārtraukums.

Jau kongresa sākumā balsstiesības neieguvušie biedri sāka asu diskusiju ar Kirovu Lipmanu par to, kāpēc viņi nevar piedalīties balsojumos.

Lipmans uzsvēra, ka tie, kuri nav laicīgi samaksājuši biedru naudu, nevar būt balsstiesīgi. "Ja jūs nevarat laicīgi samaksāt 70 eiro, tad man nav, ko teikt," sacīja Lipmans.

Līdz ar to kongresā varēja piedalīties 19 balsstiesīgie LHF biedri.

Kongresa sākumā vajadzēja ievēlēt tā vadītāju un protokolētāju, tomēr to neizdevās izdarīt, jo nebija nepieciešamā kvoruma. Pēc tam sākās haotiskas diskusijas un beigu beigās tika izsludināts pārtraukums.

Kongresā ieradies arī Viesturs Koziols, kurš virzīja savu protokolētāju, tomēr šo ieceri īstenot viņam neizdevās. Starp Lipmanu un Koziolu sākās diskusija, bet LHF prezidents aicināja Koziolu apspriesties, gaidīt, kad viņam dos vārdu un nepadarīt sevi par muļķi.

19 balsstiesīgie biedri tika aicināti uz sapulci, lai izskaidrotu kongresa darba kārtību.

Pēc pārtraukuma kongresa dalībnieku emocijas bija nedaudz noplakušas un sēde norisinājās daudz zemākos toņos.

Izdevās ievēlēt kongresa vadītāju un protokolētāju. Tāpat tika uzņemti divi biedri, līdz ar to kongresā balsstiesīgs bija 21 biedrs.

Jau vēstīts, ka piektdien, 7. oktobrī, Rīgā risinās LHF ikgadējais kongress, kurā šoreiz plānotas arī priekšlaicīgas "izpildinstitūciju vēlēšanas".

LHF vadības vēlēšanas notiek ik pēc četriem gadiem. Pašreizējais LHF valdes priekšsēdētājs (prezidents) Lipmans amatā ir jau kopš 1998. gada, bet iepriekšējo reizi ievēlēts amatā 2014. gada septembrī. Formāli Lipmana pilnvaru termiņš ir līdz 2018. gada 12. septembrim, tomēr tieši pēc Lipmana iniciatīvas LHF kongresa darba kārtības jautājumos iekļauts punkts "LHF lēmējinstitūciju vēlēšanas". To portālam "Delfi" apstiprināja LHF preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!