Foto: LETA
2021. gada Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) pasaules hokeja čempionāta orgkomiteja uz nenoteiktu laiku tehnisku iemeslu dēļ pārcēlusi čempionāta talismana Spaikija prezentāciju, ziņo orgkomiteja.

Nākamgad Rīgā un Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā gaidāms pasaules čempionāts hokejā, kura norise plānota no 21. maija līdz 6. jūnijam.

Saistībā ar šīm meistarsacīkstēm pasaules čempionāta hokejā orgkomiteja pirmdien izsludināja ceturtdien, 13. augustā gaidāmu pasākumu, kurā masu medijiem tiktu prezentēts čempionāta oficiālais talismans Spaikijs.

Prezentācija tomēr atcelta tehnisku iemeslu dēļ, uzsver orgkomiteja. Tā šonedēļ gaidījusi talismana ierašanos Rīgā, taču tas nav noticis savlaicīgi. Pēc talismana sagaidīšanas tiks aizvadīts pārceltais pasākums.

IIHF, neraugoties uz Baltkrievijā notiekošajiem protestiem, kas saistīti ar prezidenta vēlēšanām, neplāno veikt izmaiņas nākamā gada pasaules čempionāta norisē.

Ziņots, ka 9. augustā, kad tika paziņoti oficiālo aptauju rezultāti par Aleksandra Lukašenko uzvaru vēlēšanās, Baltkrievijas pilsētās ielās izgāja neapmierināti protestētāji un izcēlās sadursmes ar miliciju.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas datiem pirmajā protestu dienā aizturēti aptuveni 3000 cilvēki, bet protesti atsākas arī nākamajā dienā – pirmdienas vakarā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!