Foto: F64

Piedāvājumu izvirzīt Aigaru Kalvīti Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta amatam izteica Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētājs Juris Savickis, sarunā ar žurnālistiem pastāstīja viens no šo pārmaiņu patroniem Viesturs Koziols.

Sākotnēji Koziols vēlējās pats kandidēt uz LHF prezidenta amatu, tomēr viņš ātri saprata, ka pats nespēs iegūt pietiekami daudzas biedru balsis. Tad viņš atrada domubiedrus, ar kuriem spēja Lipmanu gāzt no amata.

"Tā, kā viss notika līdz šim, ir absurds, viens cilvēks nevar vadīt šādu organizāciju," asi Lipmana darbu kritizēja Koziols, kurš tika ievēlēts LHF valdē. "Mums vēl jāsatiekas un jāvienojas par to, ko kurš darīs. Šis ir komandas darbs, es šeit neesmu viens cīnītājs. Kalvīša kandidatūra ienāca prātā Jurim Savickim."

Lai arī Lipmans vairākas reizes uzsvēris, ka Koziolam bijis konflikts ar Rīgas "Dinamo" un viņš esot izmests no valdes, tomēr tā vis neesot bijis. "Pirmais, kuru no "Dinamo" izmeta Savickis, bija Lipmans. Kirovs bija akcionārs, kurš sāka uzvesties negodīgi, un mēs no viņa šķīrāmies. Man ar Savicki būtiski atšķīrās viedokļi vairākos jautājumos, un mūsu ceļi šķīrās. Man ar Savicki nekad nebija konflikta, es viņu ļoti cienu. Taču ir svarīgi saprast, ka Latvijas hokeja sistēma nevar griezties tika ap "Dinamo", to teicu arī Savickim un Kalvītim," skaidroja Koziols.

LHF kongresa laikā vairākas reizes tika uzsvērts, ka izlases spēlētājiem nedrīkst maksāt prēmijas par vājiem rezultātiem pasaules čempionātos, un to atbalsta arī LHF jaunās valdes pārstāvis Koziols: "Par 13. vietu vairs netiks maksātas prēmijas. Nekādā gadījumā. Man ir sava sistēma, ko es vēlos ierosināt. Es gatavojos uztaisīt programmu, kurā mans redzējums būs, ka nākotnē jābūt cīņai par bronzas medaļām. Ir jābūt augstiem mērķiem. Mērķis aizvilkties uz darbu nav mērķis. Man ir augstas prasības un augstas ambīcijas."

"Šveices hokeja federācijā stāv liels plakāts, kurā teikts, ka "mēs ejam pēc zelta". Ir jābūt misijai, un mēs izveidosim Latvijas hokeja misiju. Mēs to misiju iestāstīsim katram Latvijas spēlētājam, katram bērnam, katram vecākam un tad veidosies komandas darbs un milzīga enerģija. Līdz šim nav bijusi vienota misija, kāpēc Latvijas hokeja sistēma pastāv. Tās ir lietas, kas neprasa nevienu santīmu," uzsvēra Koziols.

Latvijas hokeja galvenais atbalstītājs aizvadītajos gados bija farmācijas uzņēmums "Grindeks", kas pieder Lipmanam, tomēr Koziols uzsver, ka līdz šim LHF naudas ieguves līdzekļi esot bijuši vairāk kā neveiksmīgi.

"Jābūt konkrētai mārketinga un sabiedrisko attiecību stratēģijai. Tā ir elementāra lieta. Jābūt dažāda līmeņa komunikācijai – vienai ar vecākiem, vienai ar bērniem, vienai ar hokejistiem un tad arī ar sponsoriem, treneriem un tiesnešiem," viņš uzsvēra. "No biznesa viedokļa raugoties, ja "Grindeks" būtu jānopērk visi reklāmas laukumi, kuros tas līdz šim parādījies, es nezinu, vai viņiem būtu daudz lētāk jāmaksā. Paskatīsimies, cik maksā reklāmas laukumi uz izlases krekliem un haļļu bortiem. Es nezinu, vai "Grindeks" līdz šim bijis baigais labdaris."

"Par grāmatvedības un finanšu atskaitēm man ir ļoti daudz jautājumu. Ko mēs darīsim konkrēti, es jums nevaru pateikt. Ja darbs būs godprātīgi veikts, tad es uzdāvināšu puķes," sacīja Koziols.

Viņš arī vēlas, lai Latvijas hokejā atgriežas Artūrs Irbe un Sandis Ozoliņš: "Man ir absolūti konkrēti piedāvājumi šiem cilvēkiem. Artūru esmu uzrunājis, un, kad viņš būs atpakaļ no ASV, mēs sēdīsimies pie galda un izrunāsim visu. Ar Sandi neesmu runājis, bet man ir jautājumi, kurus gribētu izrunāt arī ar viņu. Mums ir tik maza valsts, ka ir vajadzīgs katrs cilvēks, kurš kaut ko sajēdz un kurš kaut ko grib darīt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!