Foto: LETA

Rīga, 4.febr., LETA. Latvija pretendēs uz nākamā pasaules U-20 čempionāta I divīzijas A grupā rīkošanu savās mājās, apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) viceprezidents un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

2019. gada decembra vidū Latvijas U-20 valstsvienībai tikai nedaudz pietrūka, lai nākamajā čempionātā būtu spēcīgāko rindās. Tika izcīnītas četras uzvaras un piedzīvots viens zaudējums - ar 1:2 pret Austriju, ieņemot otro vietu grupā.

Pēc turnīra Minskā izskanēja doma, ka Latvijai jārīko turnīrs I divīzijas A grupā šā gada nogalē.

"Esam vienojušies, ka pieteiksimies šā gada pasaules U-20 čempionāta rīkošanai Latvijā," apstiprina LHF ģenerālsekretārs Koziols. "Dokumentus jau esam sakārtojuši, bet oficiāli pieteikums starptautiskajai federācijai vēl nav nosūtīts. Taču mēs to darīsim."

Kaut arī Latvijas U-20 valstsvienība Kārļa Zirņa vadībā neizcīnīja tiesības nākamajā čempionātā startēt elites divīzijā, Koziols ir gandarīts par izlases sniegumu.

"Šī izlase demonstrēja labāko hokeju uzbrukumā pēdējos gados, un esmu apmierināts ar komandas sniegumu," čempionātā padarīto vērtē LHF ģenerālsekretārs. "Jā, neizcīnījām pirmo vietu, taču šādā turnīrā visu var noteikt viena mazāk izdevusies spēle, kā tas bija ar minimālo zaudējumu Austrijai, ko iepriekš pārbaudes spēlē bijām sagrāvuši."

Koziols noraida domu, ka izlase varētu būt vēl spēcīgāka uz neatbraukušo hokejistu rēķina.

"Neatbrauca no Amerikas kontinenta tikai vārtsargs Artūrs Šilovs," viņš norāda uz potenciālo papildinājumu, kas būtu varējis pastiprināt komandu. "Sākumā bijām runājuši, ka viņš būs, bet tā bija viņa izvēle palikt Kanādā. Komandas spēku, manuprāt, tas neietekmēja, jo mums bija lielisks vārtsargs Jānis Voris. Šilovs noteikti nebija tas hokejists, kura klātbūtne būtu sekmējusi iekļūšanu elites divīzijā."

LHF vēl nav vērtējusi U-20 izlases sniegumu pasaules čempionātā. "Tas visticamāk tiks darīts pirmajā LHF valdes sēdē. Pēc tam domāsim par pārējiem jautājumiem, kas saistīti ar izlases nākotni."

Zirņa vadītā U-20 izlase pasaules U-20 čempionāta I divīzijas A grupā 2017.gadā ar 12 punktiem piecos mačos ierindojās otrajā vietā, sakrājot vārtu attiecību 13:5, gadu vēlāk ar sešiem punktiem bija ceturtā (vārtu attiecība - 11:13), bet 2019.gadā Minskā ierindojās otrajā vietā, piecās spēlēs sakrājot 11 punktus (vārtu attiecība - 18:5).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!