Foto: F64

Joprojām nav skaidrības saistībā ar pilotprojektiem par treniņnodarbībām bērniem līdz 12 gadu vecumam, norādīja Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) vadītājs Aivars Platonovs un Latvijas Hokeja federācijas (LHF) ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.

Lai izvērtētu droša iekštelpu sporta treniņu norisei izvirzāmās papildu prasības bērniem līdz 12 gadiem, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) sadarbībā ar attiecīgo sporta veidu sporta federācijām plāno īstenot izmēģinājuma projektus iekštelpu sporta treniņu norisei hokejā, daiļslidošanā un šorttrekā ledus hallēs (iekštelpu slidotavās), kā arī sporta peldēšanā publiskas lietošanas peldbaseinos. Tas perspektīvā ļautu paplašināt iekštelpu treniņu iespējas bērniem līdz 12 gadu vecumam, kuriem pašlaik nav iespējams vakcinēties pret Covid-19.

Par peldēšanas nodarbību īstenošanu līdz 12 gadu vecumam joprojām ir daudz jautājumu, tāpēc LPF vērsās ar oficiālu vēstuli pie ministrijas, lai ministrija precizētu, atsaucoties uz noteiktiem punktiem rīkojumā, bet pagaidām nav saņemta atbilde.

"Dīvaini ir ar pilotprojektiem, jo par to arī nav īsti daudz informācijas. Pēc ceturtdienas sanāksmes noskaidrojās, ka iespējams tie nenotiks ātrāk par gada beigām vai janvāra sākumu. Absurdi, ja ar to nekas netiks darīts," teica Platonovs

Viņš arī atzīmēja, ka visām federācijām situācija ir vienāda, jo nav detalizētas informācijas ar datumiem un algoritmiem kā rīkoties.

"Mums jau arī nav labāk, jo ar šiem noteikumiem, ka atļauj tikai peldēšanu un hokeju, teorētiski tikai sakacināja tautu un federāciju, jo mums zvana un jautā, kāpēc sāk tikai ar šīm federācijām pilotprojektā," atzīmēja Platonovs.

Savukārt LHF ģenerālsekretārs Pļāvējs norādīja, ka pēc sanāksmes ceturtdien nekas netapa skaidrāks, taču bija plānots, ka piektdien varētu notikt sazvanīšanās ar iesaistītajām federācijām un ministriju, taču tas nenotika. Pļāvējs arī mēģinājis sazināties ar IZM šonedēļ, bet nekādu atbildi nesaņēma.

"Jauniešu treniņi tiem, kas vecāki par 12 gadiem notiks "zaļajā režīmā", bet joprojām nav nekādu jaunumu saistībā ar treniņu procesu bērniem līdz 12 gadu vecumam," teica Pļāvējs. "Lai arī iepriekš tika veidoti līdzīgi pilotprojekti IZM, noprotu, ka šis projekts arī viņiem ir kaut kas jauns."

Jau ziņots, ka sporta jomā no 15.novembra pamatā tiek saglabātas prasības, kas bija spēkā pirms Covid-19 dēļ izsludinātā "lokdauna".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!