Foto: DELFI

Latvijas Hokeja federācija (LHF) ir sarunu procesā par jaunā biroja iekārtošanu Daugavas stadiona ledus hallē, bet līgumi vēl nav parakstīti, sarunā ar aģentūru LETA atklāja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

2016.gada oktobrī LHF kongresā par federācijas jauno prezidentu ievēlēja Aigaru Kalvīti. Iepriekš LHF birojs atradās Raunas ielā, taču trīs dienas pēc kongresa beigām noslēdzās iepriekš parakstītais īres līgums, kā rezultātā jaunajai LHF vadībai ātri nācās meklēt jaunas darba telpas. Koziols atklāja, ka jaunā federācijas vadība šo faktu nebija piefiksējusi, tāpēc septiņu līdz desmit dienu laikā bija jāatrod jauna mājvieta.

"Šādam pavērsienam nebijām gatavi, tomēr laimīgā kārtā nāca adekvāts piedāvājums no "Volvo" sporta centra īpašniekiem. Ņemot vērā, ka šis piedāvājums bija tieši laikā, mēs tam ar lielāko prieku piekritām," notikumus atminas Koziols.

2017.gadā Latvijas kopā ar Minsku ieguva tiesības rīkot šī gada pasaules čempionātu hokejā. Līdz ar Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) lēmumu piešķirt čempionāta rīkošanas tiesības Latvijai un Baltkrievijai, saistības uzņēmās arī Latvijas valdība. 2019.gadā jau bija zināmas Daugavas stadiona ledus halles būvniecības izmaksas, bet pagājušā gada 24.martā saņemta būvatļauja.

VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" pārstāvji pagājušajā gadā atklāja, ka ledus halles būvprojekta izstrāde prasījusi vairāk nekā pusgadu. Sarunā ar aģentūru LETA Koziols atklāja, ka LHF jau no sākta gala iesaistījusies projekta attīstīšanā.

"Kad aizsākās Daugavas stadiona ledus projekts, LHF tika uzaicināti par konsultantiem, kā rezultātā mums radās iespēja izveidot izlašu zonu tādu, kādu mēs to tiešām vēlamies redzēt - ar lielāku ģērbtuvi, konferenču zāli, medicīnas istabām, pirts telpām utt. Tāpat mums nepieciešamas lielākas palīgtelpas, jo šobrīd mēs šim nolūkam īrējam noliktavu," nepieciešamību pēc jaunas bāzes vietas skaidroja Koziols.

"Šīs telpas izmantos pieaugušo vīriešu un sieviešu izlases, junioru valstsvienības un citas komandas. Tā būs vieta, kur notiks treneru apmācības un semināri. Šī būs Latvijas nacionālo hokeja izlašu bāze," uzsvēra LHF ģenerālsekretārs. "Pateicoties profesionālai sadarbībai ar Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Daugavas stadiona ledus halli, šo ideju izdevies īstenot."

Koziols norādīja, ka tas būtu tikai loģiski, ja jaunajā izlašu bāzes vietā pieejama būtu arī Latvijas Hokeja federācija. Pašreizējais līgums ar "Volvo" sporta centru ļauj priekšlaicīgi pārtraukt sadarbību, taču Koziols atklāja, ka vēl noris sarunas par jaunajām telpām.

"Līgumus joprojām neesam noslēguši, pagaidām noris pārrunas. Tā ir abpusēja vēlēšanās, bet, kamēr nav noslēgti juridiski dokumenti, es negribētu sīkāk komentēt šo jautājumu," teica Koziols. "Pagaidām vēl paliksim šajās telpās. Līdz pasaules čempionātam mēs, visticamāk, paliksim tepat."

Pirms četriem gadiem LHF prezidents Kalvītis atklāja plānus par hokeja slavas zāles un muzeja celtniecību. Šim nolūkam nodibināta vēstures komiteja, kas arī uzsākusi darbu. Tāpat LHF šogad atzīmē 90.gada dienu kopš tika uzņemta IIHF biedru pulkā.

"Arī par šo tematu esam runājuši ar Daugavas stadiona ledus halles īpašniekiem. Domāju, ka hallē vieta eksponātiem atrastos, bet sarunas vēl ir procesā," piebilda Koziols.

Jau ziņots, ka Daugavas ledus halles būvniecība tika sākta 2020.gada sākumā un tā ekspluatācijā jānodod līdz 2021.gada martam, lai maijā to varētu izmantot pasaules čempionāta hokejā vajadzībām. Ledus halle būs divos stāvos ar kopējo platību 9526 kvadrātmetri, paredzot tajā divus ledus laukumus hokejam un dažādu disciplīnu slidošanai.

Daugavas ledus halles būvdabus veic SIA "ARMS Group" un OU "RTS Infraehitus", būvprojekta izstrādi un autoruzraudzību SIA "Ozola&Bula, arhitektu birojs", būvprocesu vadību un būvuzraudzību nodrošina SIA "CMB".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!