Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Deivids Longstefs, viens no Lielbritānijas hokeja izlases pieredzējušākajiem spēlētājiem, neilgi pirms olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra Rīgā paziņojis par karjeras beigšanu izlasē, ziņo Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Pašlaik 38 gadus vecais uzbrucējs savu pirmo spēli pieaugušo izlases sastāvā aizvadīja 1994.gadā, kopumā tajā aizvadot 101 maču. Longstefs līdz šim piedalījies 17 starptautiskajos turnīros.

Longstefs savu 100.spēli izlasē aizvadīja pagājušā gada novembrī Japānā, kur viņš palīdzēja Lielbritānijas vienībai izcīnīt ceļazīmi uz 2014.gada Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas finālturnīru Rīgā.

Longstefs paziņoja, ka viņam ir bijis liels pagodinājums spēlēt Lielbritānijas nacionālajā izlasē.

"Man ir bijušas ļoti lieliskas un patīkamas atmiņas, sākot ar manu debiju pret Krievijas hokeja izlasi 1994.gadā," teica Longstefs. "Esmu spēlējis kopā ar daudziem lieliskiem komandas biedriem. Viņu ir bijis ļoti daudz, lai pieminētu, bet viņi visi ir bijuši daļa no manas karjeras."

"Es esmu lepns, ka pēdējā spēle, ko spēlēju izlases sastāvā, palīdzēja tai iekļūt olimpisko spēļu kvalifikācijas finālturnīrā. Es vēlu veiksmi komandai Latvijā un viņus noteikti atbalstīšu," piebilda hokejists.

"Deivids pēdējos 18 gadus ir bijis lielisks palīgs Lielbritānijas izlasei. Es atceros viņu kā mazu bērnu. Viņš izauga par patiesu līderi gan uz ledus, gan ārpus tā," uzsvēris Lielbritānijas hokeja izlases galvenais treneris Tonijs Hends. "Piedalīšanās 17 turnīros jau vien pierāda to, cik talantīgs viņš ir. Viņš ir sasniedzis ļoti daudz gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Deivids Lielbritānijas izlases ģērbtuvē vienmēr bija liela personība. Mums viņš ļoti pietrūks."

"Es gribētu pateikties viņam par visu, ko viņš ir izdarījis Lielbritānijas nacionālās izlases labā. Viņš ir bijis uzticīgs savai valstij," piebilda treneris.

Jau ziņots, ka no 7. līdz 10.februārim Latvijas izlase "Arēnā Rīga" aizvadīs Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi uz Olimpiādi sacentīsies ar Franciju, Kazahstānu un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!