Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Lielbritānijas valstsvienības hokejists Ešlijs Teits, kurš šobrīd spēlē Šēfildas "Steelers" komandā, ir pozitīvi noskaņots par izlases izredzēm sekmīgi startēt šonedēļ Rīgā gaidāmajā Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā.

Teits tagadējo Lielbritānijas izlasi uzskata par labāko pēdējos gados un tic, ka komanda ir spējīga sarūgtināt pārējās komandas un kvalificēties 2014.gada olimpiskajām spēlēm.

"Šajā izlasē spēlēju jau no 1995.gada un varu teikt, ka mums ir līdz šim labākais sastāvs," izteicies Teits. "Mēs visi ļoti labi saprotamies, un tas ir galvenais faktors mūsu panākumos. Mums bija garš pirmskvalifikācijas ceļojums uz Japānu, bet mēs uzvarējām šajā turnīrā."

Toreiz Lielbritānijas hokejisti pēcspēles metienu sērijā piekāpās Dienvidkorejai, bet spēja pieveikt mājinieci Japānu un Rumāniju.

"Tagad mēs dodamies uz Latviju, un mūs neviens neuzskata par turnīra favorītiem, bet viss ir iespējams," piebilda Teits. "Mēs ticam viens otram, un mums ir pietiekamas spējas, lai startētu labi."

Teits arī izteicās, ka komanda ir sajūsmā un nespēj turnīru sagaidīt. "Esmu dzirdējis, ka no Lielbritānijas ieradīsies vairāk nekā 250 mūsu izlases atbalstītāji. Tas ir lieliski. Mēs cīnīsimies, lai viņus nepieviltu. Noskaņojums komandā ir labs, un puiši jau nespēj sagaidīt, kad varēsim beidzot spēlēt."

Turnīrā Rīgā piedalīsies četras hokeja izlases. Mājiniece Latvija šobrīd atrodas Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ranga 11.vietā, Francija ieņem 14.vietu, Kazahstāna ir 17.pozīcijā, bet Lielbritānijas hokeja izlase ierindojas 21.vietā.

Tāpat pirmdien izskanējusi informācija, ka Lielbritānija traumu dēļ zaudējusi divus hokejistus, kuri bija komandas galējā sastāvā pirms došanās uz Rīgu. Laicīgi no traumas nav paguvis atkopties Belfāstas "Giants" vārtsargs Stīvens Mērfijs, bet jaunu savainojumu guvis Notingemas "Panthers" aizsargs Džonatans Vīvers.

Pēdējo pārbaudes spēli Lielbritānija aizvadīs otrdien, kad sacentīsies ar vietējā čempionāta izlasi, bet pirmajā olimpiskā kvalifikācijas turnīra mačā ceturtdien tiksies ar Latviju.

Soču olimpiskajām spēlēm kvalificēsies vien Rīgas turnīra spēcīgākā valstsvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!