Foto: HK Liepāja

Pašmāju klubs "Liepāja" jaunajā sezonā nepiedalīsies "Optibet" hokeja līgā (OHL), portālam "Sportacentrs.com" apstiprināja kluba menedžeris Viktors Jasjonis.

"Vakar saņēmu apstiprinājumu, ka nākamo sezonu izlaidīsim," portālam teica Jasjonis. "Nekāda gatavošanās nākamajai sezonai nenotika, bija klusums, un tagad varu teikt, ka esmu drošs, ka nākamajā OHL sezonā nespēlēsim."

Tiesa, klubs turpinās darbību, arī nespēlējot Latvijas čempionāta spēcīgākajā turnīrā. Lielāks uzsvars būšot uz jauniešu hokeju – kas līdzīgs virzienam, kādā pirms pāris gadiem devās "Kurbads", kura pirmā komanda ar savas sistēmas spēlētājiem cīnās Igaunijas labākajā līgā. Jasjonis, runājot par nākotni, gan neizslēdza varbūtību, ka liepājnieki Latvijas elitē kādreiz varētu atgriezties.

"Liepājas" menedžeris par iemesliem, kādēļ nākamajā sezonā klubs neplāno piedalīties augstākajā līgā, piesauca finansiālo situāciju un Latvijas Hokeja federācijas rīcību iepriekšējās sezonas gaitā, kad pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika liegts OHL turnīrā piedalīties krievu un baltkrievu hokejistiem. Tieši uz šiem spēlētājiem lielā mērā bija balstīta kurzemnieku spēle, bet sezonu nācās noslēgt ar bronzu.

"Liepāja" tika dibināta 2014. gadā, toreiz stājoties pilsētas kādreizējā kluba "Liepājas metalurgs" vietā. Jau 2016. gadā liepājnieki kļuva par Latvijas čempioniem, bet pēc tam troni vairs nav izdevies atgūt.

Šobrīd nav skaidrības par nākamās sezonas OHL modeli, jo čempione "Zemgale/LLU" kaļ plānus par spēlēšanu Somijas otrajā spēcīgākajā līgā. Iepriekšējā sezonā čempionātā startēja septiņas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!