Foto: Publicitātes foto
Hokeja klubs "Liepāja" sestdien Latvijas "Optibet" hokeja līgas (OHL) spēlē izcīnīja graujošu uzvaru, kas turnīra tabulā palīdzēja atgriezties otrajā vietā.

"Liepāja" savā laukumā ar 7:0 (2:0, 1:0, 4:0) uzvarēja Hokeja skolu "Rīga".

Kurzemnieki vadībā izvirzījās astotajā minūtē pēc Mārtiņa Freimaņa precīzā raidījuma. 17.minūtē 2:0 panāca Zabis, kurš guva arī vienīgos vārtus otrajā trešdaļā. Noslēdzošā perioda pirmajā pusē Māris Miezis izcēlās ar diviem "goliem", bet gala vārdu teica Māris Diļevka un Valters Freijs, gūdami savas komandas sestos un septītos vārtus.

Liepājas vienībā divi vārti un piespēle Zabim, trīs rezultatīvas piespēles nopelnīja Marks Kaļeiņikovs, bet Diļevka reizi bija precīzs un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Otrā čempionāta spēlē "Zemgale"/LLU viesos ar 3:4 (0:2, 0:0, 3:2) piekāpās čempionvienībai "Mogo", kas iepriekš bija zaudējusi divās spēlēs pēc kārtas.

"Mogo" rindās trīs rezultatīvas piespēles nopelnīja Edgars Kurmis, bet vārtus guva Verners Fricbergs, Rūdolfs Maslovskis, Agris Saviels un Andris Siksnis. Viesu komandā pa vārtiem guva Egidijs Binkulis, Daniels Goršanovs un Aleksandrs Pavļenko.

OHL čempionātā ar 42 punktiem 25 spēlēs pirmo vietu ieņem "Olimp", tālāk ar 40 punktiem 28 dueļos seko "Liepāja", bet tikpat punktu 27 mačos ir arī "Kurbads". "Mogo" ir 35 punkti 26 mačos, 30 punkti 28 cīņās ir "Zemgale"/LLU komandai, bet pirmo sešinieku ar 20 punktiem 27 mačos noslēdz Daugavpils "Dinaburga". Ar 12 punktiem 27 spēlēs seko "Rīga" un ar 11 punktiem pēdējo astoto pozīciju ieņem "Prizma"/IHS.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!