Uzvaru duelī par otro vietu Latvijas hokeja virslīgas regulārajā čempionātā trešdien izcīnīja "Liepāja", kas ar rezultātu 3:1 (1:0, 2:1, 0:0) savā laukumā pieveica "Kurbadu".

Šis panākums "Liepājai" garantējis otro vietu regulārajā sezonā, jo tā spēja "Kurbads" komandu pieveikt četrās no piecām savstarpējām spēlēm.

Trešdienas mačā "Liepāja" pēc Valtera Freija, Kārļa Liepiņa un Sergeja Daņilova vārtiem spēja izvirzīties vadībā ar 3:0. Kaut "Kurbada" komandai vienus vārtus atguva Toms Bluks, trešajā trešdaļā hokejisti palika bez vārtu guvuma.

Šī "Liepājas" hokejistiem bija jau devītā uzvara pēc kārtas.

Sezonu ar vēl vienu uzvaru trešdien noslēdza "Mogo" komanda, kas ar 6:3 (3:1, 2:0, 1:2) izbraukumā pieveica Jūrmalas HASC hokejistus, tomēr jau pirms šī mača virslīgas debitanti bija garantējuši pirmo vietu regulārajā sezonā un izvairīšanos no sacenšanās ceturtdaļfinālā.

Savukārt ceturto vietu regulārajā sezonā garantēja pašreizējā čempione "Rīga"/"Prizma", kas trešdien ar 8:4 (3:2, 1:2, 4:0) izbraukumā pieveica "Zemgale"/LLU. Izšķirošo pārsvaru viesi ieguva trešajā trešdaļā, kad iemeta četrus bezatbildes vārtus.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Viktors Lobačevs un Mihails Kokļins.

Zīmīgi, ka sacensību ceturtdaļfinālā savā starpā spēkosies tieši šīs vienības, bet čempioni tagad ieguvuši mājas spēļu priekšrocības.

"Mogo" komanda regulāro sezonu noslēdza ar 73 punktiem 30 mačos, "Liepāja" tika pie 66 punktiem, bet tai ar 63 punktiem 29 mačos seko "Kurbads".

"Rīga"/"Prizma" ar 45 punktiem pakāpusies uz ceturto vietu, bet tai aiz muguras regulāro sezonu ar 44 punktiem noslēgusi "Zemgale"/LLU. Turnīra tabulas beigu daļā "Ogre"/"Sāga 97" komanda regulāro sezonu noslēgusi ar 12 punktiem un Jūrmalas HASC, kas tika pie deviņiem punktiem.

Septiņas komandas piecos apļos aizvada 30 regulārā čempionāta spēles, kas ritēs līdz sestdienai. Regulārās sezonas uzvarētāji "Mogo" automātiski nodrošinājuši sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kas ierindosies no otrās līdz septītajai vietai. Ceturtdaļfināla un pusfināla sērijas, kā arī sērija par trešo vietu noritēs līdz kādas komandas trim uzvarām, savukārt fināls tiks aizvadīts līdz četrām uzvarām.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, ir par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal ir pārstāvēta Liepāja.

Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!