Foto: F64

"Liepāja" sestdien "Optibet" Hokeja līgas (OHL) regulārā čempionāta mačā viesos ar rezultātu 4:3 (0:1, 2:0, 1:2, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja "Zemgale"/LLU vienību.

Liepājniekiem uzvaras "bullīti" iemeta Bruno Zabis, kurš pamatlaikā atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli.

Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Egils Kalns viesiem panāca 3:2, taču pusotru minūti vēlāk Rustams Begovs izlīdzināja rezultātu. Pamatlaikā un pēc tam pagarinājumā uzvarētājs nenoskaidrojās, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija, kurā vienīgo precīzo metienu izpildīja Zabis.

Savukārt "Prizma" viesos ar 7:4 (0:1, 4:3, 3:0) apspēlēja "Lido" vienību, kļūstot par kopvērtējuma līderi.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Kristaps Riekstiņš un Miks Lipsbergs, kuram arī viena rezultatīva piespēle. Tikmēr ar 1+2 izcēlās Edijs Brahmanis.

Vēl sestdien "Kurbads" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (3:0, 1:0, 1:1) pārspēja "Rīgu".

"Kurbada" rindās ar diviem gūtiem vārtiem izcēlās Edgars Homjakovs.

Kopvērtējuma līderpozīcijā ar 33 punktiem 15 mačos ir "Prizma", kam ar 32 punktiem 13 mačos seko "Mogo". Aiz abām vadošajām komandām ar 24 punktiem 14 spēlēs ir "Zemgale"/LLU, bet tālāk ar 21 punktu ir "Kurbada" un "Rīgas" komandas, kas aizvadījušas attiecīgi 13 un 14 dueļus. Sestā ar desmit punktiem 14 cīņās ir "Liepāja", kamēr trīs punkti 13 spēlēs ir "Lido" vienībai.

OHL regulārajā čempionātā septiņas komandas aizvadīs sešu apļu turnīru, katrai vienībai nospēlējot pa 36 spēlēm. Pamatsacensības noslēgsies 2019. gada 2. martā.

Izslēgšanas mačos iekļūs četras labākās vienības.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu, savukārt trešo vietu ieņems tā komanda, kas ieņems augstāku pozīciju regulārajā turnīrā. Čempionāta uzvarētājkomanda saņems ne tikai Latvijas čempionu kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējās OHL sezonas finālā "Kurbads" sērijā ar 4-0 uzvarēja "Zemgale"/LLU vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!