Foto: RIA Novosti/Scanpix
"Liepājas" komanda otrdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no Latvijas čempionāta bronzas medaļu izcīnīšanas.

Sērijas par trešo vietu otrajā mačā "Liepāja" savā laukumā ar 7:3 (2:1, 1:2, 4:0) apspēlēja "Zemgale"/LLU vienību, sērijā līdz trim panākumiem nonākot vadībā ar 2-0.

Lai gan cīņas rezultātu jau ceturtajā minūtē atklāja Jelgavas komandas hokejists Rihards Remiņš, dueļa 26.minūtē liepājnieki prata izvirzīties vadībā jau ar 3:1. Tiesa, līdz otrās trešdaļas beigām "Zemgale"/LLU prata panākt neizšķirtu.

"Liepājas" hokejistiem sekmīga bija noslēdzošā trešdaļa, kad izdevās Jelgavas klubu salauzt pilnībā un gūt četrus bezatbildes vārtus, nodrošinot sev gana pārliecinošu uzvaru.

Uzvarētāju sastāvā pa diviem vārtiem iemeta Mārtiņš Gipters un Kārlis Ozoliņš.

Šīs sērijas nākamais mačs, kurā "Liepāja" jau var iegūt bronzas godalgas, notiks ceturtdien Jelgavā.

Kā zināms, paralēli norisinās arī Latvijas čempionāta finālsērija, kur sērijā līdz četrām uzvarām regulārā turnīra uzvarētāja "Mogo" un Ogres "Kurbads" pagaidām spēlē neizšķirti 1-1.

Regulārajā sezonā septiņas komandas sacentās piecos apļos. Regulārās sezonas uzvarētāja "Mogo" automātiski nodrošināja sev vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfinālā savā starpā tikās komandas, kas ierindojās no otrās līdz septītajai vietai.

Turnīrā, salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, bija par vienu komandu vairāk, turklāt čempionātā atkal bija pārstāvēta Liepāja. Trīs spēcīgākās čempionāta komandas savā starpā sadalīs 70 000 eiro lielu balvu fondu.

Pagājušajā sezonā Latvijas čempionātā startēja sešas komandas, pirmo titulu vēsturē izcīnot "Rīga"/"Prizma" vienībai, kas šogad apstājās jau ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!