Foto: LETA

Negaidīti smagu zaudējumu sestdien piedzīvoja Latvijas hokeja virslīgas līdere "Liepāja", kas savā laukumā ar rezultātu 1:8 (0:4, 0:2, 1:2) kapitulēja pagājušās sezonas čempionei "Mogo".

Šajā mačā "Mogo" guva pirmos septiņus vārtus un "Liepājas" komanda pārtrauca piecu uzvaru sēriju.

Uzvarētājiem ar diviem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli atzīmējās Edgars Lipsbergs, bet Miks Lipsbergs izcēlās ar vārtu guvumu un trim rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt liepājniekiem goda vārtus iemeta Egils Kalns, kurš tikai šomēnes atgriezās vienības sastāvā.

Zīmīgi, ka līdzīgi abu komandu mačs noslēdzās arī sezonas sākumā, kad septembrī "Mogo" savā laukumā sagrāva liepājniekus ar 7:1.

Citā mačā "Zemgale"/LLU mājās ar 8:1 (3:0, 2:1, 3:0) uzveica "Rīga" hokejistus.

Uzvarētāju sastāvā par mača labāko spēlētāju tika atzīts aizsargs Matīss Gelažis, kurš guva četrus vārtus. Savukārt ar četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās uzbrucējs Raivis Kurņigins.

Šajā mačā "Zemgale"/LLU rindās vēl nedebitēja pieredzējušais Atvars Tribuncovs, kurš "Arēnā Rīga" piedalās spēlē starp Latvijas un Krievijas hokeja veterānu komandām, kas veltīta nopelniem bagātajam trenerim Vladimiram Jurzinovam.

Latvijas virslīgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 45 punktiem 20 spēlēs saglabā "Liepāja", kas tagad tikai par diviem punktiem apsteidz "Mogo". Trešajā vietā ar 38 punktiem atrodama Ogres "Kurbada" vienība, no kuras par četriem punktiem atpaliek "Zemgale"/LLU, tomēr šai vienībai vēl ir vairākas spēles rezervē.

33 punktus izcīnījusi "Prizma", kurai piektā pozīcija turnīra tabulā. Sestajā vietā ar sešiem punktiem ir "Rīga 99"/"Tukums", bet "Rīga" tikusi pie pieciem punktiem.

Kā zināms, oktobrī no turnīra tika izslēgta bankrotējusi virslīgas komanda HASC/"Tukums". No tās čempionāta apritē palicis "Tukums", kas apvienojies ar hokeja skolas "Rīga" 1999.gadā dzimušajiem spēlētājiem.

HASC/"Tukuma" hokejisti šosezon aizvadītajās sešās spēlēs cieta tikai zaudējumus, bet, tā kā komanda tiek tikai pārveidota, tās jau aizvadītās spēles palika spēkā.

HASC jeb "Hokeja akadēmijas sporta centrs" virslīgā debitēja pagājušajā sezonā, spēles aizvadot Jūrmalā, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Tukumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!