Foto: F64

Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" gada priekšpēdējā Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 3:4 (1:1, 1:0, 1:2, 0:1) papildlaikā piekāpās "Ļida" komandai.

Mača gaitā liepājnieki spēja panākt arī rezultātu 3:1 savā labā, taču iegūto pārsvaru noturēt nespēja un spēles pamatlaiks beidzās neizšķirti. Papildlaikā veiksmīgāki izrādījās viesi, kuru rindās ar precīzu metienu atzīmējās Aleksandrs Zaharenko.

Ar vārtu guvumiem Liepājas vienības sastāvā izcēlās Ainārs Podziņš, Ēriks Ševčenko un Ričards Birziņš.

Abas komandas savā starpā Liepājā tiksies arī piektdien, liepājniekiem aizvadot savu pēdējo spēli šogad.

Vienību iepriekšējās šīs sezonas savstarpējās spēlēs "Liepājas metalurgs" izbraukumā prata izcīnīt uzvaru ar 3:2, kā arī piedzīvoja zaudējumu ar 2:4.

BAČ kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar 63 punktiem 34 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Ļida" ar 53 punktiem atrodas sestajā pozīcijā.

Kā ziņots, tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad bez "Liepājas metalurga" BAČ startē arī desmit vietējie klubi.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas līdz janvāra vidum savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!