Foto: PantherMedia/Scanpix

Jau astoto uzvaru pēc kārtas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīra spēlēs otrdien izcīnīja Latvijas klubs "Liepājas metalurgs", kas viesos ar 4:3 (0:1, 3:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Krievijas klubu Odincovas OGI.

Šajā spēlē Latvijas kluba labā pa vieniem vārtiem guva Pauls Hodzko, Valters Freijs, Edgars Homjakovs un Sandis Šostaks.

Uzvaras vārtus Šostaks guva vien 22 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

Trešdien abas vienības tiksies atkārtoti.

Savukārt abi pārējie turnīrā spēlējošie Latvijas klubi - "Juniors" un "Prizma"/"Rīga" - nākamās čempionāta spēles aizvadīs nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgs" ir MHL B divīzijas jaunpienācēja, bet "Prizma"/"Rīga" un "Juniors" turnīrā spēlē otro gadu.

Citā čempionāta spēlē otrdien uzvaru izcīnīja latviešu aizsarga Toma Tauriņa pārstāvētais Lietuvas klubs Viļņas "Baltika", kas izbraukumā ar 4:2 (0:0, 2:2, 2:0) pieveica Krievijas vienību "Belgorod".

Tauriņš mača statistikā izcēlās ar divām soda minūtēm, kuru izciešanas laikā laukuma saimnieki panāca 2:2.

MHL B divīzijas Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā pašlaik "Liepājas metalurgs" ar 28 punktiem 11 mačos atrodas līderpozīcijā, "Juniors" ar 14 punktiem desmit mačos atrodas septītajā pozīcijā, bet "Prizma"/"Rīga" ar astoņiem punktiem ir desmitajā vietā.

Tikmēr "Baltika" ar 21 punktu 11 cīņās ir divīzijas piektajā vietā.

MHL B divīzijā šosezon 31 komanda sadalīta trīs divīzijās. Visas trīs Latvijas vienības iekļautas Ziemeļrietumu divīzijas dalībnieku vidū, kurā kopā ir 11 vienības no Krievijas, Latvijas, Lietuvas un Moldovas. Šīs 11 komandas regulārajā čempionātā aizvadīs pa četrām spēlēm ar citām savas divīzijas vienībām.

Jau vēstīts, ka MHL A divīzijā jau trešo sezonu pēc kārtas startē "Rīgas" komanda.

Paredzams, ka pēc sezonas divas vājākās A divīzijas komandas izkritīs uz B divīziju, bet uz augšu pakāpsies tikai viena komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!