Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Dramatisku zaudējumu pirmajā Latvijas hokeja čempionāta pusfināla spēlēs svētdien piedzīvoja pastiprinātā pagājušās sezonas spēcīgākā komanda "Liepājas metalurgs 2", kas ar rezultātu 4:5 (1:2, 1:1, 2:2) piekāpās regulārajā sezonā uzvarējušajai "SMScredit.lv" vienībai.

Spēles beigu daļā "SMScredit.lv" atradās vadībā ar 4:3, tomēr 80 sekundes pirms pamatlaika beigām Klāvs Plānics, spēlējot mazākumā, panāca izlīdzinājumu 4:4. Tomēr ar to vēl cīņa nebeidzās un 11 sekundes pirms pamatlaika beigām Valerijs Fiļimonovs vairākumā izrāva panākumu regulārās sezonas uzvarētājiem.

Vēl pa vieniem vārtiem "SMScredit.lv" labā guva Renārs Undelis, Ronalds Cinks, Jurijs Kļujevskis un Andrejs Kardašs. Savukārt "Liepājas metalurgs 2" rindās izcēlās Edgars Homjakovs, Ričards Birziņš un Valters Freijs.
Sērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Nākamais mačs pirmdien risināsies Liepājā.

Uzvaru pusfināla pirmajā spēlē svētdien izcīnīja arī nedaudz pastiprinātā "Juniors" komanda, kas ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) izbraukumā uzveica "Ozolnieki/Monarch" spēlētājus.

Uzvarētājiem abus vārtus guva Georgs Golovkovs, bet mājinieku rindās izcēlās Nikolajs Jerofejevs.

"Liepājas metalurgs 2" un "Ozolnieki"/"Monarch" komandas izslēgšanas spēlēs uzsāka no ceturtdaļfināla fāzes, bet "SMScredit.lv" un "Juniors" hokejisti bija jau uzreiz sasnieguši pusfinālu.

Šosezon Latvijas čempionātā piedalās astoņas komandas. No Latvijas virslīgas čempionāta dalībnieku vidus salīdzinājumā ar aizvadīto sezonu pazudusi "Rīga"/LSPA vienība un Lietuvas klubs Elektrēnu "Enerģija", līdz ar to pirmo reizi daudzu gadu laikā turnīrs zaudējis atklātā čempionāta statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!