Ļoti pārliecinošas uzvaras Latvijas atklātā hokeja čempionāta ceturtdaļfināla sērijas spēlēs ceturtdien izcīnīja pagājušās sezonas čempionvienība "Liepājas metalurgs 2" un "Juniors" komanda.

Jau otro no trijām nepieciešamajām uzvarām izcīnīja liepājnieki, kas savā laukumā ar 8:1 (6:0, 2:0, 0:1) sagrāva "Rīga 95" komandu.

Šajā spēlē "Liepājas metalurgs 2" labā trīs vārtus guva Artūrs Kuzmenkovs, divas reizes precīzs bija Ģirts Jansons, bet pa reizei pretinieku vārtsargu pārspēja Mārtiņš Gipters, Bruno Zabis un Māris Diļevka, Rihards Maļinovskis.

Savukārt "Rīga 95" labā ar goda vārtiem atzīmējās Artūrs Logunovs.

Sērijā līdz trijām uzvarām "Liepājas metalurgs 2" izvirzījās vadībā ar 2-0. Nākamais mačs sestdien risināsies Rīgā.

Tikmēr otrajā ceturtdaļfināla duelī tika aizvadīta tikai pirmā spēle, kurā "Juniors" komanda savā laukumā ar 6:2 (3:1, 3:0, 0:1) pieveica JLSS/"Zemgale" hokejistus.

Kaut rezultātu atklāja viesi, nākamos sešus vārtus guva "Juniors" hokejisti, izšķirot cīņas iznākumu.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Edgars Rudzītis, bet pa reizei precīzi bija Edgars Kulda, Jānis Eisaks, Artūrs Ševčenko un Rūdolfs Prūsis, kurš arī izpildīja trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt JLSS/"Zemgale" vienībā precīzus metienus izpildīja Viktors Jasionis un Kalvis Ozols.

Sērijā "Juniors" izvirzījās vadībā ar 1-0. Nākamais mačs piektdien atkal notiks Rīgā.

Kā ziņots, pēc Latvijas atklātā čempionāta nolikuma komandas, kas regulārajā čempionātā ierindojās pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ieņēma 3.-6.vietu, bet Lietuvas vienībai Elektrēnu "Enerģija" vieta izslēgšanas spēlēs nebija atvēlēta.

Pārliecinošu uzvaru regulārā čempionāta kopvērtējumā ar 91 punktu 36 spēlēs izcīnīja "Ozolnieki/Monarch" hokejisti, kuriem ar 79 punktiem sekoja "SMScredit.lv" komanda, bet vēl par četriem punktiem mazāk bija "Liepājas metalurgs 2".

Ceturto vietu ar 65 punktiem izcīnīja "Juniors" komanda, tai punktu zaudēja JLSS/"Zemgale", bet "Enerģija" ar 46 punktiem izcīnīja sesto vietu. Tomēr izslēgšanas spēlēs ar 45 punktiem iekļuva "Rīga 95", kas par diviem punktiem apsteidza "Rīga/Prizma" vienību.

Regulārajā čempionātā "Juniors" un "Enerģija" nepaspēja izspēlēt divas savstarpējās spēles, tāpēc rīdzinieki, kas šosezon spēlē arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīrā, saņēma divus tehniskos zaudējumus.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas. Izslēgšanas spēlēm neizdevās kvalificēties arī Daugavpils "Latgale" un "Rīga"/LSPA vienībām, turklāt rīdzinieki 36 mačos tika vien pie trim punktiem.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kuram pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki/Monarch".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!