Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) jaunās sezonas pirmajā mājas spēlē otrdien ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:0, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Latvijas aizsarga Atvara Tribuncova pārstāvētajai "Gomeļ" vienībai.

Aizvadītajā cīņā vienīgos vārtus liepājniekiem guva Kārlis Ozoliņš.

Savukārt pēcspēles metienu sērijā precīzi nebija Povils Verenis, Edgars Brancis un Artūrs Mickēvičs, kas "Gomeļ" vienībai deva panākumu ar 1:0.

Šajā mačā "Liepājas metalurgs" komandas rindās debitēja no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas rītas "Dinamo" nosūtītie pieredzējušie Ģirts Ankipāns un Rodrigo Laviņš, kuri ar rezultativitāti vai soda minūtēm neatzīmējās.

Tikmēr Tribuncovs šajā mačā izcēlās ar divām soda minūtēm.

Ceturtdien abas komandas tiksies atkārtoti, bet svētdien un nākamās nedēļas otrdienā liepājnieki savā laukumā uzņems Grodņas "Ņeman" vienību, kas ir pagājušās sezonas līgas vicečempioni.

Jauno sezonu "Liepājas metalurgs" uzsāka ar divām spēlēm izbraukumā, kad pagājušajā nedēļā pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja "Vitebsk" komandu un ar 2:3 piekāpās Novopolockas "Himik-SKA" vienībai.

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad bez "Liepājas metalurga" BAČ startē arī desmit vietējie klubi.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīram kvalificēsies visas A grupas komandas un divas labākās B grupas komandas.

"Liepājas metalurga 2" komanda aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas uzvarēja vietējā čempionātā, bet pirmā komanda spēja iekļūt BAČ izslēgšanas turnīrā, kur izstājās pēc ceturtdaļfināla, kā arī pārvarēja Kontinentālā kausa otro kārtu.

Šajā sezonā "Liepājas metalurgs" startēs arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!