Foto: LETA
Latvijas čempionvienība "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) spēlē trešdien ar rezultātu 9:3 (5:2, 0:1, 4:0) savā laukumā sagrāva latviešu uzbrucēja Elvisa Želubovska pārstāvēto "Vitebsk" komandu.

Šajā mačā jau 12.minūtē liepājnieki izvirzījās vadībā ar 5:1. Vēlāk "Vitebsk" komanda divus vārtus spēja atgūt, bet trešajā trešdaļā mājinieki izpildīja vēl četrus precīzus metienus.

Uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Bruno Zabis un Povils Verenis, kuri abi arī izpildīja pa vienai rezultatīvai piespēlei. Savukārt pa vienam precīzam metienam bija Kārļa Liepiņa, Gunāra Skvorcova, Mārtiņa Giptera, Jāņa Straupes un Artūra Mickēviča rēķinā, kura kontā bija arī trīs rezultatīvas piespēles.

Savukārt Želubovskis "Vitebsk" komandā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet nopelnīja divas soda minūtes.

Abas komandas savā starpā jau tikās septembra pašās beigās, un arī toreiz "Liepājas metalurgs" izcīnīja uzvaru ļoti rezultatīvā spēlē ar rezultātu 8:7.

BAČ kopvērtējumā pēc šī mača "Liepājas metalurgs" ar 12 punktiem 11 aizvadītajās spēlēs pakāpās uz astoto vietu, bet "Vitebsk" ar septiņiem punktiem atkrita uz pēdējo, 11.pozīciju.

Šosezon Baltkrievijas čempionātā piedalās 11 komandas. Turnīrā vairs nespēlē Ukrainas vienība Kijevas "Sokol".

Jau vēstīts, ka pagājušajā sezonā "Liepājas metalurgs" BAČ regulārajā čempionātā ieņēma sesto vietu, bet ceturtdaļfināla sērijā ar 0-3 atzina Žlobinas "Metallurg" komandas pārākumu. Pēc tam spēcīgākie hokejisti pievienojās "Liepājas metalurgs 2" vienībai, palīdzot tai triumfēt Latvijas atklātajā čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!