Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē ceturtdien ar rezultātu 2:5 (0:1, 2:3, 0:1) atkārtoti piekāpās Latvijas aizsarga Atvara Tribuncova pārstāvētajai "Gomeļ" vienībai.

Otrās trešdaļas sākumā liepājnieki bija nokļuvuši zaudētājos ar 0:2, tomēr pēc tam nepilnu divu minūšu laikā spēja panākt izlīdzinājumu 2:2. Turpinājumā gan ar precīziem metieniem izcēlās vien viesi.

Vārtus "Liepājas metalurgs" komandā guva Bruno Zabis un Ričards Birziņš, kuram turklāt asistēja pieredzējušie Rodrigo Laviņš un Ģirts Ankipāns.

Savukārt Tribuncovs šoreiz ar rezultativitāti neizcēlās.

Kā ziņots, pirmo savstarpējo spēli komandas aizvadīja otrdien, kad "Liepājas metalurgs" piedzīvoja zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar 1:2.

Savukārt svētdien un nākamās nedēļas otrdienā liepājnieki savā laukumā uzņems Grodņas "Ņeman" vienību, kas ir pagājušās sezonas līgas vicečempioni.

Jauno sezonu "Liepājas metalurgs" sāka ar divām spēlēm izbraukumā, kad pagājušajā nedēļā pēcspēles metienos ar 3:2 uzvarēja "Vitebsk" komandu un ar 2:3 piekāpās Novopolockas "Himik-SKA" vienībai.

Līdz ar to pašlaik kopvērtējumā "Liepājas metalurgs" ar trim punktiem četrās spēlēs atrodas devītajā vietā.

Kā ziņots, "Liepājas metalurgam" no Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" pievienojušies pieredzējušie Laviņš un Ankipāns, kuri komandā iegūst nepieciešamo spēļu praksi. Viņi vienības rindās debitēja jau pirmajā mačā ar "Gomeļ".

Tāpat kā iepriekšējā sezonā, arī šogad bez "Liepājas metalurga" BAČ startē arī desmit vietējie klubi.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīram kvalificēsies visas A grupas komandas un divas labākās B grupas komandas.

"Liepājas metalurga 2" komanda aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas uzvarēja vietējā čempionātā, bet pirmā komanda spēja iekļūt BAČ izslēgšanas turnīrā, kur izstājās pēc ceturtdaļfināla, kā arī pārvarēja Kontinentālā kausa otro kārtu.

Šajā sezonā "Liepājas metalurgs" startēs arī Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) B divīzijas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!