Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas čempionvienība hokejā "Liepājas metalurgs" Baltkrievijas atklātā čempionāta (BAČ) spēlē otrdien savā laukumā ar 9:1 (3:0, 4:0, 2:1) sagrāva "Mogiļev" komandu, kurā spēlē jaunais Latvijas uzbrucējs Ivans Dmitrijevs.

Šo maču "Liepājas metalurgs" aizvadīja ļoti pārliecinoši un trešās trešdaļas sākumā atradās vadībā jau ar 8:0. Savukārt "Mogiļev" komanda vienīgos vārtus guva mača 50.minūtē.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Roberts Bukarts, bet pa reizei precīzi meta lietuvietis Povils Verenis, Kārlis Ozoliņš, Jānis Straupe, Ainārs Podziņš, Artūrs Kuzmenkovs, Artūrs Mickevičs un Mārtiņš Gipters.

Savukārt Dmitrijevs cīņas gaitā veica vienu metienu pa vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Ceturtdien abas komandas tiksies atkārtoti.

Līdz šim savu pēdējo spēli "Liepājas metalurgs" aizvadīja 30.septembrī, kad izbraukumā ar rezultātu 1:4 piekāpās Žlobinas "Metallurg", kas ir pašreizējā līgas čempionvienība.

Kā ziņots, pagājušās nedēļas ceturtdienā un sestdienā "Liepājas metalurga" hokejistiem bija plānots tikties ar Minskas "Junior" komandu, taču tā laicīgi nenokārtotu vīzu dēļ uz spēlēm Liepājā neieradās.

BAČ kopvērtējumā pašlaik "Liepājas metalurgs" ar 21 punktu 12 spēlēs ieņem piekto vietu, bet "Mogiļev" ar sešiem punktiem 13 mačos atrodas desmitajā pozīcijā.

Čempionāts tiek aizvadīts trīs posmos. Pirmajā visas 11 komandas savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet otrajā vienības tiks sadalītas divās grupās. A grupā tiks iedalītas komandas, kuras pēc pirmā posma ieņems 1.-6.vietu, bet B grupā sacentīsies komandas no 7. līdz 11.vietai. Otrajā posmā komandas grupās izspēlēs vēl divus apļus.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīram kvalificēsies visas A grupas komandas un divas labākās B grupas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!