Hokeja klubs „Liepājas Metalurgs”, kas novembra beigās gatavojas pārstāvēt Latviju Kontinentālā kausa izcīņas pusfinālā, cenšas pastiprināt sastāvu pirms gaidāmā turnīra - jau panākta vienojies ar uzbrucēju Viktoru Bļinovu, taču ar aizsargu Sergeju Durdinu puses nespēja atrast kompromisu, vēsta icebox.lv.

Sergejs Durdins pēc četrām sezonām Ziemeļamerikas UHL un IHL klubos pēdējos divus gadus aizvadīja Eiropā, spēlējot Itālijā, „Bolzano” vienībā (46 spēles, 4+16), un Baltkrievijā, Žlobinas „Metallurg” (40 spēles, 8+4). Sākoties jaunajai sezonai, 30 gadus vecajam aizsargam neizdevās parakstīt līgumu ar kādu ārzemju klubu un viņš pievienojās Latvijas čempionvienībai „Ozolnieki/MONARCH”, kur, spēlējot uzbrucēja pozīcijā, astoņos mačos ticis pie sešiem vārtiem un piecām piespēlēm.

Piedāvājums no Liepājas sekoja ar domu pastiprināt komandas aizsardzību pirms Kontinentālā kausa turnīra. Pēc Durdina vārdiem, par izšķirošo momentu spēlētāja un kluba neveiksmīgajās pārrunās, kļuva finansiālais aspekts.

Tikmēr „Liepājas Metalurga” nesenais papildinājums Viktors Bļinovs jau uzsācis treniņus ar komandu un darbojās liepājnieku jaunajā triecienmaiņā ar Valēriju Fiļimonovu un Vladimiru Mamonovu.

Atgādināsim, ka Kontinentālā kausa turnīrs no 26. līdz 28. novembrim notiks Francijas pilsētā Ruānā. Par vienīgo ceļazīmi uz kausa izcīņas superfinālu D apakšgrupā kopā ar Liepājas komandu cīnīsies Ruānas „Dragons”, Koventrijas „Blaze” (Anglija) un Polijas „Cracovia”.

Kontinentālā kausa superfināls notiks janvāra vidū Baltkrievijas galvaspilsētā un vietu tajā sev jau garantējuši iepriekšējo izspēļu pirmās un otrās vietas ieguvēji - Zalcburgas „Red Bull” un Minskas „Junostj”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!