Foto: F64

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Tampabejas "Lightning", kas piedzīvojis zaudējumus četrās spēlēs pēc kārtas, atkal no fārmkluba otrdien izsauca latviešu vārtsargu Kristeru Gudļevski, vēsta komandas paziņojums. Tomēr dažas stundas vēlāk Gudļevskis atkal nosūtīts uz AHL.

Iepriekšējo reizi Gudļevski uz "Lightning" komandu izsauca decembra beigās, jo savainojumu guva kluba pamatvārtsargs Bens Bišops. Gudļevskis vairākās spēlēs palika rezervē, bet 24. decembrī viņš mačā pret Vašingtonas "Capitals" devās laukumā uz maiņu, nepilnu 12 minūšu laikā vārtus nosargājot neskartus.

Aizvadītajā nedēļa latvieti atkal nosūtīja uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL), kur viņš aizvadīja vienu spēli, taču neglāba Sirakjūzas "Crunch" komandu no zaudējuma Ročestras "Americans" – 3:4. Gudļevskis šajā duelī atvairīja vien 15 no 18 sāncenšu metieniem.

Tomēr aizvadītajās spēlēs "Lightning" vārtos neveiksmīgi darbojās krievs Andrejs Vasiļevskis, ar kuru vārtos komanda piedzīvojusi zaudējumus četrās spēlēs pēc kārtas. "Lightning" šajos mačos ielaida 22 vārtus.

Turpinājumā otrdien "Lightning" kluba galvenais treneris Džons Kūpers izteicās, ka Bišops varētu piedalīties jau vienā no nākamajām divām spēlēm, turklāt otrdienas treniņā viņš bija uz ledus, kamēr Gudļevskis nebija ar komandu. Savukārt vēl pēc pāris stundām "Lightning" paziņoja, ka latvietis nosūtīts atpakaļ uz fārmklubu.

"Lighnting" nākamo maču aizvadīs 12. janvārī pret Bufalo "Sabres", kuras rindās spēlē cits latvietis Zemgus Girgensons. Tomēr šoreiz latviešu duelis izpaliks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!