Foto: USA Today Sports

Tampabejas "Lightning" hokejisti piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē viesos ar 4:2 (2:0, 1:1, 1:1) uzvarēja Monreālas "Canadiens" komandu, saglabājot cerības iekļūt Stenlija kausa izcīņā.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Janni Gurdē, bet pa reizei precīzi bija Ņikita Kučerovs, kurš šosezon jau ir iemetis 40 ripas, un Alekss Kilorns, kamēr "Canadiens" rindās izcēlās Dvaits Kings un Arturi Lehkonens.

Trešā periodā pirmajā pusē "Canadiens" spēja samazināt rezultātu līdz 2:3, taču jau 21 sekundi vēlāk Gurdē atjaunoja divu ripu pārsvaru viesiem, beigās Tampabejas vienībai tiekot pie svarīga panākuma.

"Lightning", kuras fārmklubā spēlē vārtsargs Kristers Gudļevskis, izredzes tikt starp astoņām labākajām Austrumu konferences komandām ir atkarīgas no konkurentu snieguma.

Tampabejas komanda ar 92 punktiem 81 spēlē par punktu atpaliek no Toronto "Maple Leafs", kam gan ir viena spēle rezervē, bet 90 punkti 80 mačos ir Ņujorkas "Islanders". Labākās izredzes tikt Stenlija kausa izcīņā ir Toronto klubam, kam atlikušajos divos mačos pietiks ar vienu uzvaru. "Lightning" svētdien mērosies ar Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" komandu.

Piektdien tika aizvadīta tikai viena spēle, bet NHL regulārais čempionāts noslēgsies svētdien.

Visas līgas līdere ar 116 punktiem ir Vašingtonas "Capitals", kas otro gadu pēc kārtas kā regulārā čempionāta labākā komanda tika pie Prezidenta kausa. Austrumu konferencē izslēgšanas spēlēs piedalīsies arī Pitsburgas "Penguins", Kolumbusas "Blue Jackets", Monreālas "Canadiens", Bostonas "Bruins" un Otavas "Senators", bet pēdējā komanda vēl nav zināma.

Savukārt Rietumu konferencē labāko astotnieks jau ir zināms, tajā tiekot Čikāgas "Blackhawks", Minesotas "Wild", Anaheimas "Ducks", Edmontonas "Oilers", Sanhosē "Sharks", Sentluisas "Blues", Kalgari "Flames" un Nešvilas "Predators" komandām.

Tikmēr Bufalo "Sabres" ar 78 punktiem 80 spēlēs ieņem 14. vietu Austrumu konferencē un septīto pozīciju Atlantijas divīzijā, jau krietnu laiku iepriekš zaudējot izredzes tikt "play-off", kur komanda nav spēlējusi sešas sezonas pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!