Tampabejas "Lightning" pirmdien Nacionālās Hokeja līgas (NHL) Austrumu konferences fināla otrajā spēlē ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers", izlīdzinot rezultātu sērijā 1-1.

Lielākie nopelni "Lightning" izbraukuma uzvaras kaldināšanā ir Taileram Džonsonam, kurš šai mačā izcēlās ar "hat trick". Viņam "Rangers" vārtsargu Henriku Lundkvistu izdevās pārspēt visās hokeja situācijās - komandai spēlējot mazākumā, vairākumā un vienādos sastāvos. Likumsakarīgi Džonsons tika atzīts par šīs spēles pirmo zvaigzni, turklāt šis bija pirmais "hettriks" kluba vēsturē, kas panākts Stenlija kausa izcīņā.

"Mēs noteikti negribējām atgriezties Tampā ar rezultātu 0-2 sērijā," saka Tailers Džonsons. "Atspēlēties vienmēr ir grūti, īpaši pret tik izcilu komandu kā "Rangers". Taču iekļūšana konferences finālā mums nāca tik grūti, ka negribam to visu vieglu roku palaist vējā, tāpēc bijām ļoti koncentrējušies spēlei."

Lundkvists sešas ripas savos vārtos Stenlija kausa spēlēs nebija ielaidis kopš 2006.gada 22.aprīļa. Bez Džonsona viņu vēl pārspēja arī Alekss Killorns, kurš guva divus vārtus, un Stīvens Stamkoss. "Rangers" labā vārtus guva Dereks Stepans un Kriss Kreiders.

Kā zināms, Austrumu konferences finālā rezultāts ir 1-0 Anaheimas "Ducks" labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!