Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā pirmdien uzvaru izcīnīja Tampabejas "Lightning" komanda, izbraukumā ar rezultātu 3:2 (1:1, 0:0, 2:1) pārspējot Čikāgas "Blackhawks".

Pēc šī mača rezultāts sērijā kļuva 2-1 "Lightning" komandas labā.

Pirms spēles lielākā uzmanība bija pievērsta "Lightning" vārtsargam Benam Bišopam, kurš nepabeidza iepriekšējo spēli. Kopā ar Tampabejas komandu uz spēles mājvietu autobusā devās arī "Lightning" trešais vārtsargs, latvietis Kristers Gudļevskis, kurš būtu iekļauts pieteikumā, ja Bišops nebūtu gatavs spēlei.

Tomēr pēc iesildīšanās kļuva skaidrs, ka Bišops spēlēs, bet rezervists būs Andrejs Vasiļevskis, kurš iepriekšējo spēli beidza "Lightning" vārtos.

Lai arī joprojām nav īstas skaidrības par "Lightning" vārtsarga Bišopa veselību un savainojma nopietnību, viņš kļuva par vienu no spēles galvenajiem varoņiem. Bišops atvairīja 36 no 38 metieniem, kas ir otrais viņa labākais rādītājs šajā Stenlija kausa izcīņā, no kuriem 18 tika izdarīti jau pirmajā periodā. Džoijs Krofords no "Blackhawks" tika galā ar 29 no 32 metieniem.

Mača sestajā minūtē Raiens Kelahens izvirzīja vadībā "Lightning" hokejistus, kad pēc lieliskas Viktora Hedmana piespēles viņš meta vārtu augšējā stūrī un ripa no vārtu pārliktņa lidoja Čikāgas komandas "cietoksnī". Deviņas minūtēs vēlāk vairākumā "Blackhawks" izlīdzināja rezultātu – Breds Ričards uzmeta tālu metienu, kuru Bens Bišops nespēja tvert.

Otrajā periodā komandas spēkojās bez vārtu guvumiem, bet trešās trešdaļas sākumā Brandons Sāds ar precīzu metienu noslēdza lielisku mājinieku uzbrukumu, panākot rezultātu 2:1. Tomēr turpinājumā Tamabejas komandas hokejisti atspēlējās un izrāva uzvaru. Ondržejs Palats 13 sekundes vēlāk no vārtu priekšas iebakstīja ripu vārtos, bet trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Sederiks Pakets no tuvas distances trāpīja ripu vārtos, kad uzbrukumu lieliski iesāka Hedmans. Tie arī bija uzvaras vārti.

Sērijas nākamā spēle norisināsies naktī uz ceturtdienu Čikāgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!