Foto: AP/Scanpix/LETA

Tampabejas "Lightning" piektdien izbraukumā izcīnīja panākumu Stenlija kausa fināla trešajā spēlē, nonākot uzvaras attālumā no kausa iegūšanas.

"Lightning" hokejisti viesos ar 6:3 (2:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Monreālas "Canadiens" un sērijā līdz četrām uzvarām ieguva vadību ar 3-0.

Jau līdz ceturtās minūtes vidum "Lightning" ar Jana Rutas un Viktora Hedmana precīziem metieniem panāca 2:0 vadību.

Filips Dano 12.minūtē pretuzbrukumā ar metienu vārtu labajā augšējā stūrī panāca 2:1, taču jautājums par uzvarētāju lielā mērā tika atrisināts otrā perioda sākumā, kad trijās minūtēs un 33 sekundēs 4:1 viesu labā panāca Ņikita Kučerovs un Tailers Džonsons.

Uzvarētāju labā šajā spēlē divus vārtus guva Džonsons, bet sestie vārti Bleika Kolmena kontā, raidot ripu tukšos vārtos. Savukārt Kučerovs un Hedmans vēl pa reizei arī rezultatīvi piespēlēja, bet divas rezultatīvas piespēles mačā tika Ondržejam Palātam.

"Canadiens" rindās vēl izcēlās arī Niks Suzuki un Korijs Perijs.

Vārtsargs Andrejs Vasiļevskis tika galā ar 32 mājinieku metieniem, bet pretējos vārtos Kerijs Praiss atvairīja 24 no 29 metieniem.

Iespējams, sērijas pēdējā spēle notiks pirmdien Monreālā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā vienības katra izspēlēja 56 dueļus.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!