Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Tampabejas "Lightning" savās mājās ar 4:1 pieveica Arizonas "Coyotes", tādējādi pirmo reizi kluba vēsturē nodrošinot sev regulārās sezonas čempionu trofeju – Prezidenta kausu.

"Lightning" tagad 73 spēlēs ir 56 uzvaras un 116 punkti, bet visā līgā otrajā vietā ar 95 punktiem ir Kalgari "Flames". NHL Prezidenta kauss pirmo reizi tika pasniegts 1985./86. gada sezonā, un kopš tās reizes tikai astoņi regulārās sezonas uzvarētāji vēlāk virs galvas cēluši arī prestižo Stenlija kausu.

Pirmdienas mačā pirmie vārtus guva "Coyotes" hokejisti, kuru rindās izcēlās Kleitons Kellers, bet Stīvens Stemkoss drīz vien atjaunoja līdzsvaru cīņā. Uzvaras vārtus pēdējās trešdaļas sākumā "Lightning" labā guva Vktos Hedmans, bet vēl divas reizes Tampas hokejisti izcēlās pēdējā minūtē, kad mazākumā ripu tukšos vārtos raidīja Entonijs Čirelli un Jannijs Žirdē.

Pēdējo vārtu guvumā rezultatīva piespēle arī "Lightning" vārtsargam Andrejam Vasiļevskim, kuram tas bija trešais rezultativitātes punkts sezonā. Savukārt Stemkoss guva savus 36. vārtus sezonā un 384. vārtus karjerā, kļūstot par "Lightning" visu laiku labāko vārtu guvēju, apsteidzot kādreizējo komandas kapteini Vensānu Lekavaljē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!