Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas fināla pirmajā spēlē pirmdien pērnās sezonas čempioni Tampabejas "Lightning" savā laukumā ar rezultātu 5:1 (1:0, 1:1, 3:0) pārspēja Monreālas "Canadiens".

Svarīgu lomu "Lightning" panākumā spēlēja Ņikita Kučerovs, kurš guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet vārtsargs Andrejs Vasiļevskis atvairīja 18 no 19 pretinieku metieniem.

Ēriks Čerņāks mača septītajā minūtē pretuzbrukumā bija īstajā vietā un īstajā laikā, mainīja komandas biedra mestās ripas virzienu un deva vadību "Lighnting". 19 minūtes vēlāk Janni Gurdē vēlreiz pārspēja "Canadiens" vārtsargu Keriju Praisu. Divas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Bens Širots ilgā Monreālas komandas uzbrukumā meta no distances, bet ripa pēc diviem rikošetiem ielidoja vārtos.

Trešajā periodā bija Kučerova zvaigžņu stunda. Viņš vispirms vārtus guva ar lielu veiksmes palīdzību, kad raidīja ripu vārtu virzienā, gribot piespēlēt Ondržejam Palatam, taču ripa no aizsarga ielidoja vārtos. Tad viņš izdarīja precīzu metienu pēc Breidena Pointa uzvarētā iemetiena, bet noslēgumā 70 sekundes pirms mača beigām ar rezultatīvu piespēli Kučerovs sekmēja Stīvena Stemkosa vārtu guvumu no asa leņķa.

Points šajā mačā izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Savukārt "Canadiens" vārtsargs Praiss tika galā ar 22 no 27 metieniem.

Abu komandu nākamais duelis risināsies naktī uz ceturtdienu pēc Latvijas laika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!