Foto: AFP/Scanpix

Tampabejas "Lightning" un Vašingtonas "Capitals" komandas trešdien nonāca vairs tikai vienas uzvaras attālumā no Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfināla.

Austrumu konferences pusfināla trešajā mačā "Lightning" savā laukumā ar 2:1 (1:0, 0:0, 1:1) pārspēja Monreālas "Canadiens", sērijā līdz četrām uzvarām panākot jau 3-0.

Mača rezultātu 13.minūtē atklāja "Lightning" hokejists Alekss Kilorns, taču nepilnas desmit minūtes līdz pamatlaika beigām Brendans Galahers panāca izlīdzinājumu. "Canadiens" komandai tā arī neizdevās gūt pirmo uzvaru šajā sērijā, jo nepilnas divas sekundes pirms pamatlaika beigām pretuzbrukumā vārtus guva Tailers Džonsons, kas mājiniekiem no Tampabejas ļāva tikt pie uzvaras.

Tieši Džonsons tika nosaukts par spēles pirmo zvaigzni, bet otrās zvaigznes gods tika "Lightning" vārtsargam Benam Bišopam, kam 30 atvairīti metieni no 31.

Kā zināms, treniņus ar "Lightning" komandu šobrīd aizvada arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, bet Tampabejas klubam iespēja sasniegt konferences finālu būs jau ceturtdien, savā laukumā aizvadot sērijas ceturto spēli.

Otrā Austrumu konferences pusfināla duelī pie trešās uzvaras tika arī "Capitals", kas savā laukumā ar 2:1 (0:0, 1:1, 1:0) pieveica Ņujorkas "Rangers", sērijā panākot 2-1.

Par šīs cīņas galveno varoni kļuva talantīgais "Capitals" austriešu uzbrucējs Andrē Burakovskis, kurš guva abus Vašingtonas vienības vārtus, nodrošinot komandai uzvaru.

Šīs sērijas nākamais mačs notiks piektdien "Rangers" laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!