Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans uzskata, ka Latvijas izlases galvenā trenera Leonīda Beresņeva motīvi, negaidīti atsakoties no amata, bija nevēlēšanās vadīt komandu pret spēcīgiem pretiniekiem olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Kā zināms, pagājušās nedēļas beigās Leonīds Beresņevs iesniedza atlūgumu, savu lēmumu pamatojot ar neizpildītām finansiālajām garantijām no LHF puses. Federācijas prezidents atzina, ka trenerim nav samaksāta alga par vienu mēnesi, jo "grāmatvede bijusi atvaļinājumā". 

"Es saprotu cilvēku psiholoģiju - viņš atrada vienu iemeslu, ka nav samaksāts par vienu mēnesi. KHL klubos mēnešiem nemaksā algu, bet hokejisti iziet laukumā un spēlē. Beresņevam bija jārēķinās ar valsts interesēm - tikt uz olimpiādi, ko viņš samainīja pret vienu mēneša algu! Es ar viņu nestrīdējos, pateicu paldies par to, ko viņš izdarīja. Nedomāju, ka no tā jātaisa ažiotāža," preses konferencē, kurā tika iepazīstināts ar jauno galveno treneri, teica Kirovs Lipmans.

"Laika bija ļoti maz un es gribu pateikt paldies Vasiļjeva kungam, kurš piekrita pārņemt šo nopietno uzdevumu, pieredze viņam ir. Mēs, federācija, esam mierīgi, jo neko neesam pārkāpuši," piebilda Lipmans. "Ar Beresņevu tas bija pasūtījums - jo man pat prātā nenāktu iesniegumu iedot žurnālistam, otrs - es domāju, ka viņš nobijās. Tikko uzzināja, ka Vācijas izlasē būs septiņi NHL spēlētāji, tā uzreiz sākās visa tā lieta."

Uz portāla "Delfi" jautājumu, kāpēc sadarbība ar Beresņevu netika pārtraukta pēc pasaules čempionāta, kad LHF vadība pauda neapmierinātību ar viņa darbu, Kirovs Lipmans atbildēja, ka treneri nolemts paturēt amatā dēļ īsās laika starpības līdz nākamajam nozīmīgajam turnīram.
"Jā, tiešām, uzreiz pēc pasaules čempionāta, kad netika izpildīts uzdevums - ne zemāk par 10. vietu, biju pārliecināts, ka Beresņevu ir jānomaina," sacīja LHF prezidents. "Runāju ar saviem cilvēkiem, bet mēs nolēmām, ka ir ļoti maz laika, tikai divi mēneši - ja atnāks jauns treneris, viņam būs jāiepazīstas ar spēlētājiem, kas prasīs mēnesi, pusotru. Tikai ar šo nolūku nolēmu Beresņevu atstāt, bet man bija doma uzreiz noņemt no amata. Laikam to vajadzēja izdarīt, bet tā iznāca, diemžēl…"

Vienošanās ar treneri panākta uz olimpiskā kvalifikācijas turnīra laiku. Iespējamo tālāko Vasiļjevs darbu ar izlasi LFH prezidents nevēlējās komentēt.

Haralds Vasiļjevs, runājot par negaidīto lūgumu steidzamības kārtā pieņemt Latvijas izlases vadību, atzīst, ka šis neesot viegls uzdevums. "Nav vienkāršs uzdevums, bet es saprotu, ka tas darbs ir jādara," viņš saka. "Kad ieraugu tos zēnus ģērbtuvē sēžam - viņi ir atnākuši spēlēt, grib parādīt labāko, cīnās zem mūsu valsts karoga, un palikt bez trenera - tas tiešām ir ļoti bēdīgi. Mēģināšu palīdzēt, cik varu, mēģināsim komunicēt, darbosimies pēc maniem principiem, gribam redzēt labu hokeju, un gūt arī uzvaras."

"[Šis ir] īss turnīrs - nedrīkst paklupt," piebilst pieredzējušais speciālists. "Te nav čempionāts ar "play-off", viss izšķiras trijās spēlēs. Kā zināms, dinamieši sezonu nav labi uzsākuši, ir drusku nobraukuši lejā psiholoģiski, bet es parunāju ar vairākiem spēlētājiem un esmu optimisma pilns, ka viņi izies laukumā un darīs visu, ko var. Bez šaubām, trīs dienās kaut ko grandiozu izmainīt nav iespējams, bet pāris situācijas var - iedot to, kas viņiem trūka, to pacilātību, komandas garu, lai puiši viens par otru cīnītos, - varbūt tas mums arī sanāks. Neviens nekad neko nevar garantēt, bet ka mēs cīnīsimies un iesim uz "pilnu banku", to es varu garantēt."

"Mana pirmā uzruna ģērbtuvē bija, ka mums katram ir jāiziet uz ledus ar tīru sirdsapziņu, ir jāizdara viss, lai par sevi nav kauns. Ja tā domāsim un no sirds darīsim, tad būs rezultāts," saka Vasiļjevs.

Kā zināms, otrdien, 30. augustā, Latvijas hokeja izlase aizvadīs pārbaudes spēli ar Dānijas valstsvienību, bet 1. septembrī uzsāks 2018. gada ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kurā par vienīgo ceļazīmi un olimpiādi cīnīsies Latvijas, Japānas, Vācijas un Austrijas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!