Foto: LETA

Kirovs Lipmans ir gatavs turpināt darbu Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta amatā, ja vien šim postenim neatradīsies kāds piemērotāks kandidāts.

12.septembrī risināsies ikgadējais LHF kongress, un tā programmā būs arī organizācijas prezidenta vēlēšanas.

"Ja būs kāds par mani piemērotāks kandidāts LHF prezidenta amatam, ar lielu prieku šo posteni atdošu," sacīja 73 gadus vecais Lipmans. "Ja šis kandidāts spēs noturēt federāciju esošajā līmenī un varbūt pacelt to pat vēl augstāk, kāpēc gan man to nedarīt?"

Tiesa, Lipmans atgādināja, ka federācijas prezidentam organizācijā ir jāiegulda savi finanšu līdzekļi un algu viņš nesaņem.

"Man personīgi nav bijuši signāli, ka LHF prezidenta amatam būtu vēl kāds kandidāts. Parasti jau noris aizmugures spēlītes, bet viņi nesaprot, ka mani tas neuztrauc. Man ir liels gandarījums par to, ko esmu paveicis. Visi pasaulē brīnās, kā tik maza valsts kā Latvija spēj tik ilgi spēlēt starp pasaules spēcīgākajām hokeja izlasēm un četras reizes pēc kārtas kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Nekas pats par sevi nenotiek, jo lielu darbu izdarījusi tieši federācija. LHF prezidenta amatu ieņemu ne jau tāpēc, ka to ļoti gribu, bet daru to valsts labā," izteicās Lipmans.

LHF prezidenta amatu jau kopš 1998.gada ieņem uzņēmējs Lipmans, turklāt pirms tam viņš to vadīja 1994. un 1995.gadā. Vēl šajā amatā ir bijuši arī Vilnis Burtnieks (no 1992. līdz 1994.gadam) un Uģis Magonis (no 1995. līdz 1998.gadam).

Pēc aktīvas Lipmana darbības Rīgā 2006.gadā risinājās pasaules čempionāts. Latvija arī pēdējos gados vairākkārt kandidējusi uz iespēju atkal rīkot pasaules čempionātu, tomēr līdz šim tas nav izdevies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!