Vairāki Latvijas hokeja izlases spēlētāji pēc maijā notikušā pasaules čempionāta esot lūguši Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentam Kirovam Lipmanam no galvenā trenera amata atbrīvot Leonīdu Beresņevu, aģentūrai LETA atklāja Lipmans.

Kā zināms, Beresņevs īsi pirms 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sākuma negaidīti atstāja Latvijas izlases galvenā trenera amatu, bet viņa vietā stājies pieredzējušais Haralds Vasiļjevs. Beresņevs aiziešanu no valstsvienības pamatoja ar finansiālo garantiju nepildīšanu no LHF puses.

"Vakar bija sapulce ar izlases hokejistiem. Viss ir normāli, un komandā atmosfēra ir pozitīva. Nevajag celt paniku," sacīja Lipmans. "Ja cilvēks nav godīgs, viņš man nav pieņemams. Nekad nepieļaušu negodīgumu. Runas par Beresņevam neizmaksāto algu ir muļķības. Viņam maksā 10 000 eiro mēnesī, kur viņš vēl varētu saņemt tādu naudu?"

Lipmans nenoliedza, ka par jūniju Beresņevam 10 000 eiro nav samaksāti, taču tika pārskaitīti 2000 eiro par darbu Latvijas U-20 izlasē. LHF prezidents gan nesamaksāto atalgojumu pamatoja ar to, ka grāmatvede bijusi atvaļinājumā.

"Kā pirms tik atbildīga turnīra vispār var būt runa par naudu? Atnāc labāk pēc turnīra un pasaki, ka nedabūji algu par tādu un tādu mēnesi. Nevis jātaisa tagad skandāls. Beresņevam katru mēnesi bija alga 10 000 eiro, bet pasaules čempionāts beidzās maijā. Kāpēc man būtu jāmaksā par jūniju, kad viņš nestrādā?" izteicās Lipmans.

"Jau pēc pasaules čempionāta vairāki izlases vadošie hokejisti teica, lai Beresņevu atbrīvoju no galvenā trenera amata. Centos viņus no šādām domām atrunāt, jo bija atlicis pārāk maz laika līdz olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram," atklāja Lipmans.

LHF prezidents pauda prieku, ka izlases grožus pārņēmis Vasiļjevs, kurš ilgus gadus nodzīvojis Vācijā un labi pazīstot olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pretinieci Vācijas komandu.

"Nevajag celt paniku. Uz laukuma jau dodas hokejisti. Pats esmu mierīgs un ticu, ka izlase tiks uz olimpiādi," piebilda Lipmans.

Vasiļjevs no 1999. līdz 2001. gadam bijis Latvijas valstsvienības galvenais treneris, palīdzot tai 2000. gadā pasaules čempionātā Sanktpēterburgā izcīnīt astoto vietu. Viņa vadībā Latvijas valstsvienība 2000. gada 5. maijā Sanktpēterburgā izcīnīja vēsturisku uzvaru 3:2 pār mājinieci Krieviju.

Savukārt 2001. gadā Vasiļjevs vadīja Latvijas izlasi olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurā tika izcīnīta vienīgā ceļazīme uz Soltleiksitijas olimpiādi. Šobrīd pieredzējušais hokeja speciālists strādā par Latvijas virslīgas hokeja čempionāta "Zemgale/LLU" komandas galveno treneri.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs Rīgā notiks no 1. līdz 4. septembrim, bet par vienīgo ceļazīmi uz Phjončhanu bez Latvijas cīnīsies arī Vācijas, Austrijas un Japānas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!