Foto: LETA

Lai pārvarētu koronavīrusa Covid-19 izraisītos satricinājumus, Renē Fāzels Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidenta amatā ir labākā kandidatūra, trešdien bijušā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidenta Kirova Lipmana viedokli atspoguļoja Krievijas laikraksts "Izvestija".

Jau ziņots, ka septembrī paredzētais IIHF kongress pārcelts uz 2021. gadu, līdz ar to arī organizācijas prezidentam šveicietim Renē Fāzelam savā amatā paliekot vēl uz gadu.

"Mēs nezinām, cik ilgi pandēmija ilgs, prognozes ir atšķirīgas," laikrakstam "Izvestija" teica Lipmans. "Kāds saka, ka līdz 2020. gada beigām viss beigsies. Kāds apgalvo, ka problēmas būs arī 2021. gadā. Tomēr, pat ja koronavīrusa epidēmiju var pārvarēt līdz rudenim vai ziemai, cilvēki joprojām ilgu laiku izjutīs bailes no iespējamās infekcijas un būs piesardzīgi, apmeklējot sabiedriskus pasākumus."

Nākamais pasaules čempionāts nākamgad paredzēts Latvijā un Baltkrievijā.

"Nākamais pasaules čempionāts nav izņēmums. Tas radīs IIHF finansiālas grūtības, tāpēc labāk būs, ja Renē Fāzels un viņa komanda vadīs IIHF šajā periodā," saka Lipmans. "Faktiski viņš pats jau bija paziņojis, ka nevēlas atstāt federāciju pēctecim šādā grūtā brīdī, kad jaunais prezidents varētu saskarties ar daudzām ievērojamām grūtībām."

Lipmans atsakās prognozēt pretendentu loku uz Fāzela vietu IIHF prezidenta amatā.

"Tomēr maz ticams, ka pēc vēlēšanu atlikšanas uz gadu tas mainīsies, jo tuvākajā nākotnē vadošajās nacionālajās hokeja federācijās nav plānots mainīt vadītājus," turpina Lipmans, kurš ir labs Fāzela paziņa. "Tagad nav iespējams paredzēt, kurš no iespējamiem pretendentiem galu galā kļūs par IIHF prezidentu. Es domāju, ka viņš varēs turpināt Fāzela darbu, kurš pēctecim atstās stingrus pamatus ļoti kvalificēta personāla veidā."

Fāzels, kura pilnvaru termiņam būtu jābeidzas šomēnes, iepriekš bija paziņojis, ka nekandidēs uz nākamo termiņu šajā amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!